asztalitenisz

2021.01.03. 10:08

A Sparinál gyorsan igazodtak a változó körülményekhez

Az anyagi nehézségek ellenére a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér működése egyetlen pillanatra sem forgott veszélyben a 2020-as esztendőben. A jövő céljainak eléréséhez azonban a korábbiaknál nagyobb erőfeszítésre lesz szükség az egyesület sikeréért dolgozó versenyzők, edzők részéről.

Borbély Károly

Ujhidy Tibor elnök (balra) és Farkas Zoltán az egyesület tiszteletbeli elnöke

Forrás: Spari

A Kecskemét Ifjúságáért Díjat 2020-ban a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér kapta. Az esztendő – ahogy mindenki életében – rendhagyó volt a szervezet számára, a pandémia miatt soha nem tapasztalt nehézségekkel kellett megküzdeniük.

– Igyekeztünk és igyekszünk a jelenlegi változékony helyzethez gyorsan alkalmazkodni – mondta Farkas Zoltán, az egyesület tiszteletbeli elnöke. – A tagságunk fegyelmezetten igazodik a változó körülményekhez, az asztalitenisz iránti kötödésük túllendíti őket a nehézségeken. Az anyagi nehézségeink ellenére működésünk egy pillanatig sem volt veszélyben, köszönhető ez nagyrészt Ujhidy Tibor elnökünk munkájának. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy a Kecskemét Ifjúságáért Díjat 2020-ban egyesületünk kapta. Ez a díj elismerése annak a sokrétű munkának, amelyet végzünk a kecskeméti fiatalok számára szóló tartalmas programok szervezésében.

2020-ban a Spari asztaliteniszezői közül Drabant Anita diákolimpiai bajnokságot nyert. Madarász Dóra, a magyar női válogatott tagjaként kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, míg Szvitacs Alexa egyéniben lehet ott a paralimpián. Drabant, Szvitacs és Füle Kata érmeket szerzett a Kecskeméten rendezett országos bajnokságon.

Ujhidy Tibor elnök (balra) és Farkas Zoltán az egyesület tiszteletbeli elnöke
Fotó: Spari

– A 2020-as év kiemelkedő eseménye volt az országos bajnokság, amelyen a felnőttek mellett az U21-es, az U11-es, az U13-as korosztály, valamint a veterán és a para asztaliteniszezők is összemérték erejüket. Olyan rendezvényt sikerült Kecskeméten az asztalitenisz-társadalomnak összehozni, amire még nem volt példa hazánkban, a Mercedes-Benz Sportakadémia pedig méltó helyszíne volt a rendezvénynek – tette hozzá Farkas Zoltán, aki a jövő céljai kapcsán a következőket mondta: – Nehéz helyzetben vagyunk, de tudomásul kell vennünk, hogy azok a szervezetek – például az önkormányzat –, amelyek korábban a támogatásukkal segítették az egyesületünk működését, szintén nehéz helyzetben vannak. A Kecskeméti Sportiskolával az együttműködésünk töretlen, és jelentős számú utánpótláskorú gyermekkel tudunk dolgozni. A működésünket elsősorban pályázatokból tudjuk fent tartani, melynek megvalósítását a jelenlegi helyzet nagyon megnehezíti. A nehézségek ellenére a csapatainktól és versenyzőinktől tisztes helytállást várunk el. A női extraligás csapatunknak a legjobb négybe kerülést tűztük ki célul, a félidőben a harmadik helyen állnak. A női NB I.-es gárdától a csoportból való továbbjutás a cél, míg a férfi NB II.-es együttesünket a középmezőnybe várjuk. De mindezek megvalósításához a korábbiaknál nagyobb erőfeszítésre lesz szükség az egyesület sikeréért dolgozó versenyzők, edzők részéről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában