kosárlabda

2020.12.08. 11:15

Hepp Kupa meccsen fogadja a Nagykőrös a Ceglédet

Szerdán este Hepp Kupa mérkőzést vív a Nagykőrösi Sólymok csapata, Lakosa Zsolt gárdája a Cegléddel csap össze. Az este nyolckor kezdődő mérkőzés zárt kapus lesz. 

Vincze Miklós

A Nagykőrösi Sólymok és a Ceglédi KE között esedékes szomszédvári derbit ezúttal is a nagykőrösiek ideiglenes otthonában, Kiskunfélegyházán vívják meg a csapatok. Ez ugyanakkor aligha hátrány a kőrösiek számára, hiszen a félegyházi sportcsarnok lassan már valódi hazai pályának számít a Sólymok számára, lévén hogy remek sorozatot produkálva, a bajnokságban három hazai, Kiskunfélegyházán vívott bajnokijukból mind a hármat megnyerve elmondhatják magukról, hogy mostanra kellemesen belakták a csarnokot. A férfi NB I./B Piros csoportjában szereplő Nagykőrös egyébként is remek formában várja a kupatalálkozót, hiszen az előző négy bajnokijukból hármat megnyertek, az elmúlt hétvégén például százhuszonkilenc pontot szerezve a pécsiek ellen.

A Cegléd a férfi NB I./B Zöld csoportjában szerepel, tehát egy osztállyal a nagykőrösiek alatt. A bajnokságban komoly célokkal indult Cegléd jelenleg a csoportjában a második helyen áll, kilenc mérkőzésből nyolcat behúztak Rácz Zsolt tanítványai, az elmúlt hétvégén a DEAC U-23-as csapatát intézték el idegenben meggyőző fölénnyel, 83–45 arányban, csak az Óbudai Kaszások előzik meg őket, öt meccsen nyújtott százszázalékos teljesítménnyel.

A labdával Fehér Péter (13-assal) a Pécs elleni mérkőzésen. Fotó: Utasi Gabriella

Noha szomszédvári derbiről van szó, különösebb ellentétekről, az összecsapás adta természetes parázsra olajat jelentő előtörténete nincs a két klubnak, az viszont egyértelmű, hogy a tavalyi, éppen a Hepp Kupában a Ceglédtől elszenvedett vereség miatt a Nagykőrösnek van törleszteni valója. A Cegléd tavaly ugyanis éppen többek között a Nagykőrösön átlépve az amatőr csapatok kupájában végül a négyes döntőig menetelt, ahol az elődöntőben a Bajai Bácskát legyőzve végül az ezüstérmet szerezte meg. Az osztálykülönbség dacára tehát kiélezett, nagy csatára van kilátás, sajnos ezúttal is zárt kapuk mögött vívják a mérkőzést, este 20 órai kezdettel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában