rögbi

2020.10.09. 16:00

Rögbi dömping lesz szombaton Kecskeméten

Ezen a hétvégén vívja a 2020/-21-es idényben a harmadik bajnoki mérkőzését a Kecskeméti ARC felnőtt rögbicsapata a rögbi NB I. harmadik fordulójában. Az izgalmasnak ígérkező felnőtt meccs előtt megannyi utánpótlás meccs is várja a rögbi iránt érdeklődőket.

Vincze Miklós

Fotó: Hídvégi János Gábor

Szombaton igazi rögbi dömpingre van kilátás a Széktói Stadion Atlétika Centrumában. Délelőtt 10 órától a fiataloké lesz a főszerep, a Nemzeti Utánpótlás Bajnokság második fordulóját rendezik ugyanis meg az U-16 és az U-14 korosztályokban. Az új típusú lebonyolítási formában kilenc klub hat csapata mérkőzik meg egymással, a bajnoki címet a hat forduló összesítése alapján a legeredményesebben szereplő gárda szerzi majd meg. Hétvégén a házigazda Kecskeméti ARC és az Esztergom csak az idősebb, míg a Dunántúli Régió és a Nagykőrös mindkét korosztályban pályára lép majd.

Az igazi csemegének ígérkező nyolc mérkőzéses utánpótlás tornát követően aztán 14 órától kerül sor a Nemzeti Bajnokság 1. osztályának örökrangadója, a KARC és az Esztergomi Vitézek összeütközésére. Ez az a két együttes, amelynek az egymás elleni rivalizálása a magyar rögbi történetében a legrégebbi múltra tekint vissza, ugyanis a nem hivatalos bajnokságokat is beszámítva a közös történetük 1984 óta íródik.

Az idei bajnokságban, a járvány miatti hosszú kényszerszünetet követően a Vitézek repülőrajtot vettek, az első fordulóban előbb a fővárosi Exiles-t győzték le 29–14 , majd a második körben a nagy bajnokaspiráns százhalombattai Bulldogokat fektették két vállra 34–24 arányban, az utóbbi sikert ráadásul idegenben érték el. Elmondható tehát az esztergomiakról, hogy bár a játékoskeretükben az idén már több moldáv idegenlégiós is hiányzik, nagyszerűen beérett Suiogan Károly korábbi években az utánpótlás terén befektetett munkája, aminek köszönhetően a felnőtt keret gerincét 20-24 éves játékosok adják.

A hazaiak, a Kecskeméti ARC eredménykényszer nélkül vágott neki az idei bajnokságnak. A négy utánpótlás játékos felhozatalával és két utolsó pillanatban foganatosított igazolással megerősített keretük előbb hazai pályán 14–10 arányban, nagy csatában legyűrte az évről-évre erősödő szegedi gárdát, a Gorillákat, majd parázs, fordulatos csatában csak a hajrában maradt alul az Exiles csapata ellen 29–24 arányban, idegenben.

A tizennégyszeres bajnok, jelenleg is bajnoki címvédő Esztergomi Vitézek minden bizonnyal esélyeshez méltóan lép majd pályára a szombaton 14 órakor kezdődő találkozón, így aztán nagy csatára van kilátás a hősiességből rendre jelesre vizsgázó kecskemétiek ellenében.

Rögbi NB I. 3. forduló

Kecskeméti ARC–Esztergomi Vitézek RAFC

Kecskemét, Széktói Stadion Atlétika Centrum, 14.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában