labdarúgás / galériával

2020.10.18. 20:42

Nagy csatában győzött Katonatelepen a Fülöpszállás

A megyei labdarúgó bajnokság harmadosztályában, az Északi csoportban a nyolc forduló után a kilenc ponttal a nyolcadik helyen tanyázó Katonatelepi SE a 11. helyen álló Fülöpszállást fogadta. Szoros, kiélezett mérkőzést ígért a találkozó, az is lett.

Vincze Miklós

A mérkőzés előtt mind a két mestert megkérdeztük arról, hogy mi a csapata célja a mérkőzésen, illetve milyen eredmény tűnik a számára reális eredménynek a kezdés előtt. Bakos Tamás, a hazaiak játékos-edzője elmondta, hogy a papírforma szoros találkozót, ugyanakkor hazai győzelmet ígér, és a csapatának az is a célja, hogy megnyerje a meccset. Deák Sándor, a vendégek mestere úgy vélte, hogy papíron döntetlenszagú a mérkőzés, de természetesen azzal a céllal érkeztek, hogy mind a három pontot elvigyék.

Napsütés és kitűnő gyep fogadta a csapatokat a két héttel ezelőtt felavatott katonatelepi pályán, nem volt tehát semmi akadálya annak, hogy a szép számú közönség előtt óriási lendülettel vessék bele magukat a küzdelembe a csapatok, nem is vacakoltak az ismerkedéssel. A 3. percben Petrik küldött meg egy kellemetlen lövést a jobb alsó sarok irányába, Varga Tibor vetődve szögletre mentett. A 9. percben, a másik oldalon Dóka próbált a hazai kapu bal alsó sarkába durrantani, Szentesi is résen volt, bár a mentéshez igen nagyot kellett nyújtóznia. Az első húsz percben a hazai csapat játszott fölényben, a dominanciáját azonban nem sikerült gólra váltania.

A 21. percben Nagy Adrián fejelt mellé. Két percre rá egy vendég kapuskirúgást követően Csordás közvetítésével jutott File elé a labda, a vendégek hármasa 14 méterről, középről a bal felső sarokba lőtt, 0–1. Három percre rá Csordás egy nagy indítást követően a hazai kapus fölött átemelte már a labdát, és nyargalt érte, hogy az üres kapuba juttassa, ám mielőtt utolérte volna a játékszert, Sipos tisztázott. A 32. percben a 16-os sarkánál szabálytalankodtak a vendégvédők, 11-es. A büntetőt Sipos a bal alsó sarokba helyezte, 1–1. Három percre rá már újra a vendégeknél volt az előny. Kovács Péter végzett el szögletrúgást a bal oldalról, befelé tekeredő labdájára Csordás végrehajtott egy zavarórepülést, bele ugyanakkor nem ért, így érintés nélkül vágódott a hosszú sarokba a labda, 1–2. A 44. percben Dóka közeli fejesét hárította Szentesi, egy ideig még ott pattogott a labda az ötösön belül, végül felszabadult a hazai kapu. 1–2-es állással vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után, rögtön a kezdést követően növelte előnyét a vendéggárda. Egy kevés passzos támadás végén Csordás tálalta le balra File elé a labdát, ő balról, 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 1–3. A második félidő első harmadában egy ütközést követően Csizmadia fájdalmas kiáltással rogyott a földre, kiugrott a válla, a mentők vitték be a kórházba. Az 55. percben Varga Ádám küldött meg egy hatalmas bombát, a léc alá tartó labdát a vendégek kapusa szögletre mentette. A szögletet követően Léder esett nagyot a 16-oson belül, ez is 11-es. Ismét Sipos állt a labda mögé, és a bal felsőbe lőtt, 2–3. Két percre rá a vendég Dóka tört előre, remekül tálalta le a labdát balra Csordásnak, ő középről nagy lövést eresztett meg, Szentesi azonban hárított. A 63. percben a hazaiak félidőben beállt játékos-edzője, Bakos állhatott oda egy szabadrúgáshoz. A középről, húsz méterről megküldött, félmagasan a jobb sarokba tartó lövését Varga a levegőben úszva mentette. Az ellenakcióból Csordás szerzett labdát határozottságának köszönhetően a hazai védők közt, kapura tört, és középről a léc alá bombázott, 2–4.Három percre rá ismét a vendégvédelem küldött előre egy indítást, amely nem volt túl pontos, ám a jó értelemben agresszív Csordás ismét megszerezte a labdát és jobbról, tizenöt méterről lőtt a hazai kapuba, 2–5. Eldőlni látszott a meccs, de csak látszott.

Egy hazai akció végén balról, a 16-os sarkáról, ártalmatlannak tűnő helyzetből Bakos helyezett okosan és pontosan a hosszú sarokba, 3–5. Három percre rá bizonytalankodott a vendégvédelem, sőt, nagyot hibázott is, Petrik szerezte meg a labdát és hozta magát helyzetbe, ám szabálytalankodtak vele szemben, a játékvezető ezúttal is, immáron harmadszor határozottan a büntetőpontra mutatott. A 11-est azonban csak jó két perccel később tudták elvégezni, ekkor történt ugyanis némi közjáték. Reklamálás következtében először Földest küldte le a játékvezető egy piros lappal a játéktérről, majd a kispadról szintén vehemensen reklamáló Jónit is kiállította. A két piros lap kiosztása után a sértett állt a labda mögé, és a higgadtan a jobbra vetődő Varga helyére, középre küldte a labdát, 4–5. Ezt követően elkeseredett küzdelem folyt a pályán, benne volt az is a pakliban, hogy összejön a hazaiaknak egyenlítés, de az is, hogy a vendégek egy kontrából beviszik a hatodik találatot. Egyik sem történt meg, és miután a hosszabbításban a fülöpszállási tábor már skandálva szurkolt csapatának, a játékvezető lefújta a fordulatos, izgalmas, gólgazdag mérkőzést. Mindkét csapatról csakis a dicséret hangján lehet szólni, a Fülöpszállás ugyanakkor nem érdemtelenül vitte el mind a három pontot.

Bakos Tamás: – Szomorú vagyok az eredmény miatt, hogy nem sikerült a végén kiharcolni a döntetlent. Benne volt a csapatban, nagyot küzdöttünk. Az elején előnyre tehettünk volna szert, ám a helyzeteinket kihagytuk. Azt követően maguknra húztuk őket. Dicséret illeti a csapatomat ugyanakkor azért, hogy háromgólos hátrányban sem adta fel, és kis híján sikerült talpra állnunk. A szurkolóinkak köszönjük, hogy ilyen szép számban látogattak ki és ilyen jó hangulatot teremtettek, remélem, hogy a közvetkező hazai meccsünkre is ilyen sokan eljönnek.

Deák Sándor, a Fülöpszállás játékos-edzője: – Először is nagyon szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ekkora létszámban elkísértek minket Katonatelepre, és hogy buzdítottak minket. Egy nagyon jó, kiélezett meccsen már a zsebünkben éreztük a három pontot, ám a hazai csapat némi játékvezetői segítséggel visszajött a meccsbe. Hajtottunk, küzdöttünk, és véleményem szerint ma legalább egy góllal mi voltunk a jobbak.

Katonatelepi SE–Fülöpszállási SE 4–5 (1–2)

Katonatelep, 180 néző, vezette: Geleta Mihály (Csákó Patrik, K. Szabó Kristóf.)

Katonatelep: Szentesi – Varga Á., Léder (Polyák 71.), Kővári, Pálvölgyi (Ábri 35.), Sipos, Petrik, Csizmadia (Bakos 46.), Balla (Gyulai-Balog 85.), Rendek (Fekete 66.), Kovács Z. (Gulyás 87.). Játékos-edző: Bakos Tamás.

Fülöpszállás: Varga – File, Marcsó (Pataki 46.), Szigeti (Pusztai 71.), Víg (Kovács B. 78.), Dóka, Csordás, Kovács P., Földes, Nagy A., Andó. Játékos-edző: Deák Sándor.

Gól: Sipos a 32., 56., Bakos a 75., Petrik a 87. percben, illetve File a 23., 46., Kovács P. a 35., Csordás a 63., 66. percben.

Sárga lap: Sipos a 44., Varga a 73., Gulyás a 90., illetve Szigeti az 55., File a 69., Csordás a 85. pecben.

Kiállítva: Földes a 75., Jóni a 77. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában