kosárlabda

2020.10.06. 21:00

A Baja továbbjutott, a Félegyháza kiesett

A másodosztályú férfi kosárlabda bajnokságban a hétvégén nem volt bajnoki forduló, ugyanis a Hepp Kupa mérkőzéseinek a 2. fordulóját erre a hétvégére írta ki a szövetség. A kupa második körében két Bács-Kiskun megyei csapat, a Bajai Bácska FKE és a Kiskunfélegyházi KC volt érdekelt. A Sugó-partiak továbbjutottak.

Vincze Miklós

Fotó: Pulai Zsóka

Hétfőn este Dombóváron volt jelenése a férfi kosárlabda NB I./B Piros csoportjában szereplő Bajai Bácska FKE csapatának, ezúttal azonban nem bajnoki, hanem Hepp Kupa mérkőzést vívtak Cservék Csaba tanítványai. A mérkőzésen már az első félidőben tizenöt pontos előnyre tettek szert az előzetesen is a párosítás favoritjának tartott vendégek, 58–43-as bajai vezetéssel fordultak a csapatok az első kétszer tíz percet követően –, majd az előnyt a nagyszünet után is tovább építve, sőt, bőven megduplázva, 100–68 arányban biztosan nyerték a mérkőzést, és továbbjutottak a kupa harmadik körébe. A Bajai Bácska FKE az elmúlt két kiírásban mind a két alkalommal eljutott a négyes döntőig a Hepp Kupában.

Dombóvári Kosársuli KE–Bajai Bácska FKE 68–100 (22–29, 21–29, 17–20, 8–22)

A 2. fordulóban pályára lépett a férfi kosárlabda NB II. Keleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi KC is, ők vasárnap a második ligás, a bajaiakhoz hasonlóan az NB I./B Piros csoportjában szereplő Nagykőrösi Sólymokat fogadták. Ezen a találkozón is bejött a papírforma, bár a félegyháziak jól tartották magukat, olyannyira, hogy a harmadik negyedet sikerült egálra kihozniuk. Ezzel együtt 51–40-es első félidei vendégelőny után 88–75 arányban bizonyult jobbnak a Kiskunfélegyházi KC csapatánál a Nagykőrösi Sólymok, így ők várhatják a következő kör sorsolását.

Kiskunfélegyházi KC–Nagykőrösi Sólymok KE 75–88 (20–27, 20–24, 19–19, 16–18)

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában