súlyemelés / galériával

2020.08.17. 19:01

Árva Cintia országos csúcsot állított fel

Remek eredménnyel zárták a kecskeméti súlyemelők az emlék­versenyt. A viadalon két hírös városi is fantasztikus győzelmet aratott.

Borbély Károly

Árva Cintia az emlékverseny abszolút legjobb női súlyemelője díjat is megkapta

Forrás: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

Az 1988-as szöuli olimpián ezüstérmes, autóbalesetben fiatalon elhunyt legendás súlyemelőre emlékeztek szombaton a XX. Messzi István-emlékversenyen. A róla elnevezett csarnokban rendezett viadalon a hazai, a Kecskeméti TE versenyzői is dobogóra álltak.

Közülük Árva Cintia országos csúcsot állított fel a juniorok mezőnyében, 72 kilót szakított, 93-at lökött, összetettben 165 kilogrammos eredményt ért el, mindhárom junior országos csúcs. Árva Cintia teljesítményével az emlékverseny abszolút legjobb női súlyemelője díjat is kiérdemelte. Eredménye egyben azt is jelenti, hogy nagy esélye van a moszkvai felnőtt-Európa-bajnokságon való szereplésre, ha megrendezik az október végén esedékes kontinensviadalt.

A klub másik versenyzője, Kmegy Máté a felnőtt férfiak között lett az abszolút legjobb, szakításban 140, lökésben pedig 175 kilóig jutott. Ő a megméretés után pihen, majd gőzerővel készül az Eb-re.

Nagy Noel és Laczi Katalin a felnőttek között nem talált legyőzőre súlycsoportjában.

A junior korcsoportban Nagy Dániel lett korosztályának a legjobbja, míg Kocsis Bálint a második helyet szerezte meg. Székely Alexandra a serdülők mezőnyében ezüstérmet szerzett, megjavítva egyéni legjobbját. Megyeri Dávid bronzérmet szerzett.

Volt tehát mire büszkének lennie a viadal végeztével Bálint Csabának, a KTE vezetőedzőjének, valamint a kecskeméti versenyzők többi felkészítőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában