labdarúgás - Magyar Kupa

2019.10.31. 11:01

Újra kiejtette a Lipót a KTE-t a kupából

A KTE HUFBAU a Magyar Kupa 7. fordulójában a Lipótot fogadta a Széktói Stadionban, a mérkőzés tétje a harminckettő közé jutás volt. Kiegyenlített első félidő után a vendégek 82. percben szerzett góljára nem volt válasza a KTE-nek, így a Lipót Pékség várhatja a következő forduló sorsolását.

Vincze Miklós

Forrás: shutterstock.com

Fotó: Illusztráció

A Magyar Kupa tavalyi küzdelmeiben a Lipót Pékség csapata állta útját a Kecskeméti TE-nek, akkor még megyei első osztályú alakulatként verték ki a hírös városiakat. Az idei sorozatba már –a Kecskeméti TE-hez hasonlóan – NB III.-as gárdaként érkeztek.

Az első negyedórában jobbára a kecskemétiek akarata érvényesült, Szabó távoli lövése vezette fel a meccset, mely mellé ment. Bár Zimonyi révén eljutott egy lesgólig a Lipót a 9. percben, ezt követően Asztalos, Babolek és Karacs is próbálkozott, ám a vendégek hálóőre, Takács mindannyiszor magabiztosan hárított. A 17. percben Csete fűzte be Tamaskót, de éles szögből fölé lőtt, majd a 23. percben egy szép hazai támadást zárt le Karacs egy veszélyes lövéssel, ám a tizenhatos sarkától a kapura tekert labdája végül mellé szállt. Az első félidőben ezt követően inkább csak kisebb lehetőségek adódtak, komolyabb helyzet már nem.

Fordulás után megváltozott a játék képe, a vendégek meddő fölénybe kerültek, ami főleg labdabirtoklásban mutatkozott meg. Ennek ellenére említésre méltó sansz inkább a hazaiak előtt adódott, a 49. percben Szalai előbb szabadrúgásból tesztelte Takácsot, majd a 60. percben egy szöglet után életerős fejest küldött kapura, de a labda a kapus kezébe szállt. Már nagyon úgy tűnt, hogy nem fog gól születni a rendes játékidőben, hiszen ekkoriban mindkét fél jobbára inkább már csak gyengébb távoli lövésekkel próbálkozott, ám a 82. percben a meccs legnagyobb helyzetéből már gól született. Zimonyi tartotta meg jól a labdát a tizenhatos előterében, majd kitűnően tálalt a védők mögé belépő Nyári elé, aki a bal alsó sarokba lőtt, 0–1. Zoran Kuntics azonnal kettős cserére szánta el magát, ami majdnem be is jött, ám a 91. percben kapura törő Barna elől az utolsó védő menteni tudott. A szöglet után még akadt egy egyenlítési lehetősége a KTE-nek, a lecsorgó labdát Grünvald lőtte rá, ám a labda a felsőlécről kifelé pattant, így a vendégek jutottak tovább.

–Tudtuk, hogy egy jó formában lévő csapat érkezik hozzánk, tele NB I.-es rutinnal rendelkező játékosokkal – értékelt a lefújást követően Zoran Kuntics, a kecskemétiek vezetőedzője. – Abszolút partiban voltunk velük végig, mondhatom azt is, hogy a meccsen egy gólhelyzetük volt, azt berúgták. Nekünk Szalai Gabi fejese pont a kapus kezébe ment, az utolsó percben is csak kapufát rúgtunk. Ez egy olyan teljesítmény volt, ami után csak gratulálni tudok a játékosoknak a hozzáálláshoz, kiemelném Hirman Kristófot és Szalai Gabit, akik megmutatták, hogy lehet rájuk számítani. A Lipótnak gratulálok, sok sikert kívánok nekik a folytatáshoz! Nekünk marad a bajnokság, ahol szerintem szebb folytatás elé nézhetünk erre a játékra építve.

–Örülök, hogy a tavalyi meccshez hasonlóan, idén is legyőztük a Kecskemétet – elemzett Varga Péter, a Lipót Pékség SE mestere. – Azóta sok idő telt el, de úgy gondolom, hogy a csapatom fejlődött. Sportszerű és jó mérkőzést játszottunk egy jó csapat ellen. Iramos és színvonalas meccs volt annak ellenére is, hogy a pálya talaja elég mély volt. A második félidőben főleg nagyon jól játszottunk, mezőnyfölényben voltunk, végül a labdabirtoklási fölényből kevés helyzetünk egyikét gólra váltottuk. Ennek tükrében megérdemelten jutottunk tovább, de gratulálok a Kecskemét játékához is.

KTE HUFBAU–Lipót Pékség SE 0–1 (0–0)

Kecskemét, 300 néző, vezette: Oláh Gábor (Gordos Árpád, Czeglédi Barna)

KTE: Mészáros – Tamaskó, Asztalos, Urbán, Grünvald,Hirman, Szalai G., Karacs, Szabó D., Babolek, Kéri.

Lipót: Takács – Simita, Molnár, Zámbó, Kapa, Nagy O., Kovalovszki, Tóth L., Csete, Zimonyi, Harsányi.

Gól: Nyári (82.)

Sárga lap: Szalai, Kéri ill. Molnár, Nagy O., Kovalovszki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában