Kecskemét

2019.10.02. 16:30

Teljesítette a célját: Az idei versenyen százkét kilométert futott Liliána

A nők között Kátai Liliána futotta a legtöbbet a hétvégi, Kecskemét-Alsószéktón rendezett 24 órás futáson. A rendészeti képzésre járó végzős ifjú hölgynek ez már a negyedik győzelme a versenyen, ezúttal sikerült száz kilométer fölé kerülnie.

Hraskó István

Kátai Liliána immár negyedik alkalommal nyert a női indulók közül

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Hraskó István

Kátai Liliána három éve gondolt egyet, kiment a Melinda parkban immár hagyományosan szeptemberben megrendezett 24 órás nonstop közösségi futásra, és ha már ott volt, 32 kilométert le is futott, ezzel ő teljesítette a legtöbbet a nők között. Azóta minden alkalommal ott volt a megmozduláson, és évről évre emelte a szintet. Két éve már 83 kilométerig jutott, tavaly pedig 89-ig, így a végén mindig őt köszönthették győztesként.

Mint megtudtuk tőle, most ősszel bizonytalanná vált a részvétele egy betegség miatt.

– Nagyon sokan mondták, hogy inkább ne erőltessem a futást, de éreztem magamban az erőt. Minden évben arra törekszem, hogy egyre többet fussak, ezúttal százhatvan kört tűztem ki magam elé célként, és ezt sikerült is teljesíteni – mondta Liliána az eredményhirdetés után fáradtan, de láthatóan nagyon boldogan. Gyors számolással kiderült: az, hogy százhatvanszor ment körbe a Melinda park 635 méteres futópályáján, azt jelenti, hogy átlépte a száz kilométert, így teljesítette célját.

A szombat délelőtt tíz órási rajt után Liliána azt a taktikát választotta, hogy fél óra futás után fél órát pihent. Estére már nagyon kimerült, így lefeküdt pár órát aludni, azonban nem otthon, a jó meleg lakásban, hanem a helyszínen, egy sátorban. Hajnali négy körül felkelt, és újrakezdte a futást, akkor már sokkal rövidebb szünetekkel. Volt, hogy két órát is körözött megállás nélkül a pályán. Sokan biztatták a társak, szervezők közül, ő pedig hihetetlen akaraterőről téve tanúbizonyságot, kitartott a vasárnap tíz órási zárásig.

Kátai Liliána immár negyedik alkalommal nyert a női indulók közül
Fotó: Hraskó István / Petőfi Népe

– Minden azon múlik, hogy az ember mennyire szeretné elérni a célját – mondta mosolyogva Liliána. Az ifjú hölgy elárulta, hogy a Gáspár András iskolában végzős rendészeti szakon, később szeretne egyetemre járni, mert matematika- és testnevelő tanárként képzeli el jövőjét. Amikor teheti, szabadidejében eljár futni, de versenyeken nem indul, mert az már nem férne bele az idejébe. A Melinda parkos rendezvény viszont már a szívéhez nőtt, ezért nem szerette volna kihagyni idén sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában