labdarúgás - Magyar Kupa

2019.09.20. 13:25

Nagyvadat fogad a Vadkert

Szombat délután 15 órakor NB I-es csapatot fogad a megyei első osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE a Magyar Kupában. Emberemlékezet óta nem játszott első osztályú csapattal tétmeccset a Vadkert, így nagyon örülnek a lehetőségnek, és igazi futballünnepet szeretnének Soltvadkerten.

Vincze Miklós

Az elmúlt hétvégén az Akasztó ellen küzdött Szabó Szabolcs (jobbra), hétvégén a Kaposvár lesz az ellenfél

„Látod, azért voltak nekünk élményeink – énekelte Cseh Tamás a Krakkói vonat című dalában. A Soltvadkertnek is voltak kupaélményei, ezek közül egyértelműen a legkiemelkedőbb, amikor 1975 május elsején megnyerték az amatőr csapatok számára kiírt, és az anno rendre a Népstadionban, a Magyar Kupa Népköztársasági kupa előtt rendezett Szabad Föld Kupa döntőjét. 1975-ben a döntőben a Balmazújvárosi TSZ SK csapatát győzte le 5–4-re a döntőben a Soltvadkerti TE.

Azóta többször is értek el szép eredményeket a megyei kupában, felkerültek néhányszor az országos főtáblára is. A 2000-es években kétszer jutottak el a második körig, azaz a legjobb 64-ig. A 2012/13-as idényben a Mórahalom búcsúztatta őket, két évvel később pedig a BKV Előre. NB I-es csapatot viszont kis túlzással emberemlékezet óta nem fogadott tétmérkőzésen a Soltvadkert. Most azonban ez is elérkezett ugyanis a Kaposvárt fogadja a Vadkert, így tehát érdemes volt odatennie magát a csapatnak a kupa megyei fordulóiban.

–֪Egy biztos, nem is tudom, hogy tétmeccset NB I-es csapattal mikor játszott a klubunk, illetve játszott-e egyáltalán – nyilatkozta hírportálunknak Schmidt Zsolt, a Soltvadkerti TE labdarúgó szakosztályának az elnöke. – Az egyesület alapításának az ötvenéves jubileumán volt a vendégünk a Ferencváros, 1957-ben, aztán kétszer volt itt SZÚR, ami persze nagyon szép emlék, de az a kettő természetesen nem hivatalos mérkőzés volt. Így aztán nagyon örülünk ennek a lehetőségnek, meg is dolgoztunk érte a megyei kupafordulókban, és most azt várjuk, hogy egy igazi futballünnepet rendezhetünk szombaton Soltvadkerten. A sorsoláskor örültünk, hogy NB I-es csapatot kaptunk, hiszen jobb egy NB I-es, mint egy alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben búcsúzni. Ezzel azt is elárultam, hogy vérmes reményeink nincsenek, a tisztes helytállás a célunk, egy jó mérkőzést játszani, vagyis minél jobban megnehezíteni az ellenfél dolgát. Nagyon szeretnénk, ha ez a futball ünnepe lenne a szűkebb értelemben vett régió számára. Meg is adjuk a módját, a vendégcsapatot is vendégül látjuk egy közös vacsorára a mérkőzés után – jelentette ki a szakosztályvezető.

Néhány napig úgy nézett ki, hogy a vendégek kérésére szombaton az eredetileg kiírt 15 óra helyett 13 órakor vívják meg a kupameccset, de a mérkőzés végül is az eredetileg kiírt időpontban, délután háromkor kerül lejátszásra.

Az elmúlt hétvégén az Akasztó ellen küzdött Szabó Szabolcs (jobbra), hétvégén a Kaposvár lesz az ellenfél

A 2000-es években kétszer jutott el a Soltvadkert a második körbe.

2012/13

Főtábla, 1. forduló: Soltvadkert–Nagyszénás 0-0

2. forduló: STE–Mórahalom 0-6

2014/15

Főtábla, 1. forduló:Soltvadkert–Ebes KKSE 2–0

2. forduló: Soltvadkerti TE–BKV Előre 1–6

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában