labdarúgás - megye I.

2019.05.25. 22:08

Talpra állt a Kelebia, de a Lajosmizse győzött

Az utolsó előtti fogadta a sereghajtót a megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 25. fordulójában. Mindkét csapat javítani akart a mérlegén, ez a hazai pályán játszó Lajosmizsének sikerült.

Vincze Miklós

Fotó: Bujdosó Gréta

Mindkét gárda kispadján egy-egy csere árválkodott, amikor a társak kifutottak a pályára. Már a 6. percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Rideg Ferenc lövését Farkas még hárította, ám a kipattanót Sipos a kapuba helyezte, 1–0. Négy perc múlva kettőre nőtt a hazai előny, akkor a Rideg buktatásáért megítélt büntetőt Dóka érvényesítette, 2–0. A 18. percben Dóka megszerezte csapata harmadik, saját maga második gólját. Dóka a félpályánál csípett el egy labdát, és miután végigszlalomozott a vendégtérfélen, a hálóba helyezett, 3–0. Jól ment a játék a hazaiaknak, a vendégek küzdöttek, de szenvedtek, kelebiai szempontból félő volt, hogy újabb kiadós vereségbe szaladnak bele, hiszen a Lajosmizse a három gól mellett megannyi helyzetet is kidolgozott, miközben a hazai hálóőrnek, Lordnak csak kétszer akadt dolga.

A második játékrész elején aztán a vendégeknek sikerült a villámrajt. Az 51. percben Lord hárított ugyan egy ziccert, Horváth azonban a kipattanóból a hálóba talált, 3–1. Hat percre Fekete szabálytalankodott Farkas Andrással szemben a 16-oson belül, ez is 11-es, a büntetőt a sértett értékesítette. És amikor már szinte a levegőben lógott a vendégegyenlítés, összekapta magát a hazai gárda, és a 73. percben egy Árva-Rideg-Sipos összjáték után utóbbi beállította a 4–2-es végeredményt. Élvezetes, szórakoztató mérkőzést vívott a két csapat, amelyet megérdemelten nyert a hazai gárda.

Lajosmizsei VLC–Kelebia KNSK 4–2 (3–0)

Lajosmizse, 160 néző, vezette: Rabi József (Maczelka Zoltán, Szabó Laura)

Lajosmizse: Lord – Rideg, Fekete, Csorba (Cserni a 75. percben), Tábi, Árva, Sipos, Dóka, Rapi, Tengeri, Juhász. Játékos-edző: Árva Zsolt.

Kelebia: Farkas – Baji, Döbrentei, Horváth, Honfi B., Kátai, Csupity (Tesic 68.), Hugyecz, Farkas, Hajrulovic, Haskó. A mérkőzésen edzőként Molnár Lászlót Tesic Ervin helyettesítette.

Sárga lap: Rideg a 3., Tengeri a 44., illetve Döbrentei a 10. percben.

Gól: Sipos 6, 73., Dóka 10., 18., ill. Horváth 51., Farkas 57. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában