labdarúgás - megye III.

2019.05.29. 13:19

A hétvégén bajnok lett a Bugac KSE és a Homokmégy

A megyei harmadosztályú bajnokságban már csak két csoportban, az Északiban és a Nyugatiban tart a bajnokság, de a bajnoki cím a hétvégén mind a két csoportban eldőlt.

PN

A Bugac a sereghajtó Jakabszállási KSE csapatát fogadta abban a tudatban, hogy győzelem esetén bajnok. Némileg tartalékosan állt ki a bajnokjelölt, de ennek ellenére magabiztosan, 8–3 arányban behúzta a mérkőzést, és ezzel eldőlt, hogy megnyerte a bajnokságot.

A Nyugati csoportban ki-ki mérkőzést vívott a forduló előtt az éllovas Homokmégy és a 2. Apostag. Mivel az Apostagnak – a Homokméggyel ellentétben – van hátra egy mérkőzése, azzal a tudattal léptek pályára a csapatok, hogy hazai győzelem vagy döntetlen esetén a Homokmégy a bajnok, vendégdiadal esetén az Apostag dönthet az utolsó fordulóban. A Homokmégy 2–0-s félidő után 5–0-ra nyert, így nincs tovább számolgatás: megszerezte a bajnoki címet.

Bugac, álló sor (balról): Szabó Norbert, Pillók Gergő, Szabó Árpád, Szele János, Tholt János, Farkas Ferenc, Somogyi Szilárd, Szalai Sándor, Gál Dominik, Kiri Ádám. Elöl (balról): Híz Dániel, Bali-Hajagos Richárd, Deli Mihály, Demeter Sándor, Erdélyi Ferenc, Törteli László, Petrovics Tamás
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Megye III., Északi csoport, 23. forduló: Ladánybene–Kerekegyházi SE II. 2–0, Orgovány–Tiszaug 4–5, Bugac–Jakabszállás KSE 8–3, Jakabszállási BLC–Ágasegyháza 6–3, Helvéciai VSE–Fülöpszállás 2–3, Ballószög–Fülöpjakab 6–1.

Megye III., Nyugati csoport, 23. forduló: Uszód–Tass 13–2, Homokmégy–Apostag 5–0, Dunapataj–Solt 0–3, Dunavecse–Bátya 2–8, Fajsz–Dunaszentbenedek 6–1, Miklósi GYFE–Szakmár 2–1.

Ezek is érdekelhetik