szabadidősport

2019.01.20. 15:44

Ismét jótékony célból futottak a III. Violin Maratonon (videó+galéria)

Vasárnap rendezték Kecskeméten a III. Violin Maraton jótékonysági futóversenyt. A rajtnál több mint nyolcszázan sorakoztak fel, ami azt jelenti, hogy a tavalyinál többen vágtak neki az 5, 10 és 21 kilométeres távoknak.

Borbély Károly

Fotó: Bús Csaba

A nevezők zöme az ország különböző szegleteiből érkezett, sok volt a kecskeméti, de határon túliak is indultak. A mezőny a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészet Iskola (ÉZI) elől startolt. A futók zárt útvonalon jutottak a belvárosba, majd a Rákóczi utca végére, onnan vissza a rajthelyig. A versenyzőket a Hírös Agora előtti téren frissítő és hegedűszó várta. A futók között ott volt Filó Edit szaxofonművész is, aki az 5 kilométeres távon a harmadik helyen végzett a női mezőnyben.

Juhász Ágnes, az ÉZI hegedűművésze, tanára, aki versenyszerűen triatlonozik azért álmodta meg a Violin Maratont, hogy a verseny bevételéből a szakgimnázium növendékeinek szakmai fejlődését, hangszeres tanulmányait segítsék. A tehetséges diákok egy része ugyanis – gyakran anyagi okok miatt – nem tud eljutni versenyekre, külföldi kurzusokra. A tavalyi futásból kétmillió forint gyűlt össze (az idén biztosan több), ebből az összegből kapott támogatást például a kodályos Beke Márk, a kiváló harsonás, aki 2018-ban megnyerte a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatót.

A célba érkezők között a szervezők egyedi befutóérmet osztottak ki, a dobogósok pedig értékes jutalmakat vihettek haza. A különdíjasok koncertjegyekkel és ajándékokkal gazdagodtak.

Az öt kilométeres távon Papp Laura lett az első a nőknél, megelőzve Sass Diánát és Filó Editet. A férfiak között Trungel-Nagy Kolos, Domján Ferenc, Szarka Ádám volt a befutók sorrendje.

A tíz kilométeres távot a hölgyek mezőnyében Mencel Mónika teljesítette a leggyorsabban, második helyen Podmaniczkiné Tóth Annamária, míg a harmadikon Virág Dóra végzett. A férfiak között Turkevi-Nagy Dávid állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a másodikra Trója Tibor, a harmadikra Lukács Norbert.

A leghosszabb távon (huszonegy kilométer) a nőknél Pászti Edit futott be elsőkét a célba, maga mögött hagyva dr. Szentpéteri Diánát és Radics Annát. A férfiak versenyét Lesi Zoltán nyerte, második lett Patocskai Tamás, a harmadik pedig Molnár István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában