kosárlabda

2018.09.05. 08:42

Green várja a szombatot

Juan’Ya Greennek eddig minden jó Magyarországon, bár az autóvezetés okoz némi problémát. A KTE-­Duna Aszfalt új irányítója a streetballal kezdte, ezért is várja nagy kíváncsisággal a szombati bajnokságot.

Borbély Károly

Juan’Ya Green jól érzi magát az új csapatában

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Réti Attila

A férfi élvonalban szereplő, a 2018/2019-es bajnokságra készülő KTE-Duna Aszfalt amerikai irányítója, Juan’Ya Green – becenevén J – négy napja érkezett meg Magyarországra.

– Nagyon jól érzem magamat, tetszik a város, egy csomó nagyszerű dolgot lehet csinálni itt, Kecskeméten. A mostani időjárás számomra tökéletes, nem vagyok nagy rajongója a hidegnek. Az étkezésben elég válogatós vagyok, de itt egyelőre minden finom volt, különösen a fagylalt. Kedvelem a csapattársaimat és az edzői stábot, úgy érzem, jól kijövök velük, ennek köszönhetően a munka is egyszerűbb, ráadásul szórakoztató a velük eltöltött idő – mondta Green, aki már javában edz, sőt csütörtökön és pénteken már felkészülési meccsen is bemutatkozhat hazai pályán új együttesében. Előbbi napon a világbajnoki selejtezőre készülő magyar férfiválogatottal mérkőzik 18.30 órától a lila-­fehér alakulat, míg pénteken 19 órától az Alba Fehérvárt fogadja. Mindkét találkozót a Mercedes-Benz Sportakadémián rendezik.

Tehát Greennek eddig minden szép és jó, kivéve a vezetést.

– Nem igazán szeretem a kézi váltós autókat, nehéz kezelni őket, inkább az automata váltóhoz vagyok szokva. Gond azonban nem lesz, előbb-utóbb biztos belejövök majd – tette hozzá az irányító, akinél Kecskeméten jelenleg talán senki sincs jobban tisztában a streetball kultúrájával. A tengerentúlon ugyanis nagy hagyománya van az utcai kosárlabdának.

– Mindig nagy rajongója voltam a streetballnak, a kitartást és magát a játékot ennek köszönhetően tanultam meg. Rengeteget streetballoztam Amerikában, tisztában vagyok vele, hogy milyen nagyszerű dolog ismerni ezt a sportágat. Várom már a szombatot, kíváncsi vagyok, milyen lesz az esemény – utalt arra, hogy most szombaton Kecskemétre érkezik az Adidas Streetball. Aki szeretne részt venni az eseményen, az tud jelentkezni online a streetballnet.hu weboldalon a „nevezés” fülre kattintva, vagy Szórát Dorinánál a [email protected] e-mail-címen.

A játékot, a jókedvet tovább tetézi, hogy a csapatok a rendezvény során találkozhatnak a KTE-­Duna Aszfalt játékosaival is, amely remek alkalom arra, hogy kedvencükkel készítsenek egy fotót, aláírást kérjenek, vagy akár beszélgessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában