búvárúszás

2018.05.24. 10:39

Parádés KVSC-s szereplés az ob-n

Negyvenöt év után adott újra otthont Kecs­kemét felnőtt országos bajnokságnak, az ifjúsági és a gyermek korosztályok legrangosabb hazai versenyének.

Borbély Károly

A Bácsvíz-KVSC csapata az országos bajnokságon

Forrás: Petőfi Népe

A Kecskeméti Fürdőben rendezett hétvégi megmérettetésen 16 egyesület 215 versenyzője állt rajthoz, a Bácsvíz-KVSC népes csapattal, mintegy 28 sportolóval képviseltette magát.

A hírös városiak remekül szerepeltek a viadalon, 9 arany-, 9 ezüst- és 15 bronzérmet szereztek. A legeredményesebb a gyermek korosztályú Sipos L. Adél lett három bajnoki címmel, az elsőéves felnőtt korosztályú Blaszák Lilla és a juniorként a felnőttek között diadalmaskodó Kocsis Marcell pedig két-két bajnoki címet zsebelt be.

„Mindhárom korosztályban lett országos bajnokunk, és az érmes versenyzőink száma is nagyon magas. Mindig örömmel nyugtázom, hogy mennyire erős uszonyosúszó bázist sikerült kiépíteni Kecs­keméten. A csapatból szinte kivétel nélkül mindenki a legjobb formáját hozta. Blaszák Lilla elsőéves felnőtt korosztályú versenyzőként ott lehet a belgrádi felnőtt-világbajnokságon, ami nagy szó. Bár a junior korosztály számára még nem zárult le a kvalifikációs időszak, de jelen állás szerint Kocsis Marcell és Kolonics Milán tagja lesz a nem­zeti válogatottnak, akik az isztambuli Európa-bajnokságon vesznek részt július végén” – mondta Juhos Gergely szakosztályvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában