röplabda

2018.04.13. 12:51

Izsákon érhet célba a Röpke

Sorsdöntő mérkőzést vív a HÉP-Röpke SE április 13-án, péntek este 20 óra 45 perckor, illetve vasárnap délután 13 órakor Izsákon. A két találkozó tétje az NB I.-be jutás. A HÉP-Röpke SE a Balatonfüred és a DVTK csapataival találkozik.

Vincze Miklós

Az Újpest elleni rangadón ünneplik a pontszerzést a kecskeméti lányok

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

A három csapat körmérkőzéses tornán dönti el, hogy közülük melyik kettő jut fel automatikusan az első osztályba. A harmadik helyezettnek is marad még esélye, ugyanis osztályozót játszhat az NB I.-es tagságért az NB I. utolsó helyezettjével. Kiélezett, óriási mérkőzések várhatók Izsákon, ahol nem babra megy a játék, hiszen a meccseken behúzott minden pontnak, minden szettnek óriási lehet a jelentősége a vasárnapi számvetésnél. A mérkőzést megelőzően Kökény Petrával, a kecskeméti lányok csapatkapitányával, és Selmeczy Vandá­val, a pontgyáros szélső ütővel beszélgettünk.

– Sikeres időszak után, kulcsfontosságú mérkőzések előtt vagytok. Milyen a társaság hangulata?

Kökény Petra: – Remek. Lámpalázasak egyáltalán nem vagyunk, ellenkezőleg, mindenki alig várja már a meccseket. Az év elején nem volt célkitűzés az első osztályba jutás, de azért az egész év során, főleg ahogy kezdtünk egyre jobb eredményeket produkálni, tudat alatt mindenkiben ott motoszkált, hogy de szép is lenne feljebb lépni. Most aztán itt állunk az óriási lehetőség kapujában, és szeretnénk is élni vele.

Selmeczy Vanda: – Nagyszerű. Most két erős ellenfél ellen, óriási téttel bíró meccseken fog kiderülni igazán, hogy mit tudunk. Az egész társaságot hihetetlenül feldobja, hogy ekkora lehetőség kapujában állunk. Az edzéseken korábban sem volt gond a hozzáállással, de most aztán gőzerővel tényleg mindent odatettünk.

Az Újpest elleni rangadón ünneplik a pontszerzést a kecskeméti lányok
Forrás: Petőfi Népe | Fotós: Bús Csaba

– Az ellenfelekről tudunk valamit, vagy vakrepülés lesz a két meccs?

K. P.: – A Balatonfüredet egyszer láttuk egyetlen játszma erejéig, nagyon jó, erős csapatnak tűntek. Ráadásul több külföldi játékos is szerepel a keretükben. A DVTK ­viszont teljesen ismeretlen a számunkra, őket még nem láttuk játszani. De ezen nem fog múlni.

S. V.: – Nem mondhatnám, hogy ismerjük őket. Azt tudom, hogy a Balatonfürednek kiváló a szakvezetője, Milodanovic Andrea ugyanis Békéscsabáról került oda. Márpedig a röplabdakörökben járatosak számára a Békés­csaba név az utóbbi években összefonódott a minőségi röplabdával. Egyszóval, a Balatonfüred biztos nem lesz könnyű ellenfél, minden bizonnyal hatalmas csatát fogunk vívni velük. Azt tudom még róluk, hogy vannak náluk külföldi játékosok is, ez jól jelzi azt, hogy mennyire komolyan veszik a céljukat, amely immáron három éve nem más, mint hogy feljussanak az első osztályba. Úgyhogy az egy pokolian nagy meccs lesz. A másik ellenfélről, a DVTK-ról semmit nem tudunk. A Keleti csoportban az eredményeiket természetesen folyamatosan követtük, annyit tudunk, hogy nagyjából hasonlóan szerepeltek, mint mi, de hogy a pályán mire leszünk képesek ellenük, az majd csak vasárnap egy óra után derül ki.

– Kecskeméttől nem messze, Izsákon játsszátok a létfontosságú meccseket. Előny ez?

K. P.: – Mindenképpen. Nagyon örülünk, hogy itt játszunk a szomszédban, lévén Izsák mindössze szűk félóra autóval, ami azért nagyszerű, mert egyrészt így tudnak jönni a szurkolók, a barátok, a családtagok, másrészt pedig nekünk sem kell sokat utazgatnunk a meccsek előtt. Mivel maga a csarnok új, és így értelemszerűen egyikünk sem játszott még ott, így mindegyik csapat számára semleges pályának számít, de a közelség okán szerencsére megvan a lehetőség, hogy a szurkolóink hazai pályát varázsoljanak belőle.

S. V.: – A csapat többségének, azaz a kecskemétieknek maga a helység ismert lehet, viszont az izsáki csarnok vadonatúj, ilyen értelemben tehát valóban semleges pálya. Az viszont mindannyiunk számára óriási dolog, hogy nem kell messzire elbumliznunk, hanem a meccsek után, előtt mindenki a saját ágyában alhat. Ugyanakkor arról sem szabad megfeledkezni, hogy nekünk sokat segíthet, hogy a szurkolóinknak nem kell messzire utazniuk azért, hogy támogassanak minket.

– Mi az elvárás, mi a cél?

K. P.: – Én maradnék inkább az elvárás megfogalmazásánál. Az alapvető elvárásunk az, hogy a mérkőzéseken a lehető legjobban játsszunk, hogy a maximumot adjuk ki magunkból, aztán majd meglátjuk, hogy az mire lesz elég. De ha tényleg mindenki a legjobbját nyújtja, és csapatként is jól működünk, akkor a célunk is valóra válhat.

S. V: – Mindenkinek a nevében kijelenthetem, hogy a célunk egyértelműen a győzelem, illetve az első osztályba való feljutás. Ezért dolgoztunk, erről álmodtunk, és most itt állunk a lehetőség kapujában. Ha a pályán mindenki a maximumot tudja nyújtani és képesek leszünk csapatként, egymásért küzdeni, akkor meg is valósíthatjuk az álmunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában