labdarúgás

2018.01.31. 10:58

Finomhangolások Kécskén

A Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE az NB III. Közép csoportjában a 2. helyen várja a tavaszi folytatást. A remek évet záró kécskeieknél már folyik a munka, szerdán délután 14 órakor is edzőmérkőzést játszanak, hazai pályán, a vendégük a megye egyes Kecs­keméti LC. A kécskeiek szakosztály-­igazgatójával, Nyilas Elekkel beszélgettünk.

Vincze Miklós

– Mikor indult a felkészülés?

– Január 16-án. A srácok aktív pihenő időszakot is kaptak, amely a hosszú, kimerítő szezon után szakmai szempontokból is fontos volt, azt követően viszont kaptak házi feladatot, már az alapozás kezdete előttre, többhetes, lépcsőzetesen erősödő gyakorlatokat, mert úgy kellett visszaérkezniük, hogy ne a nulláról kelljen elkezdenünk a munkát.

– Ezek szerint kifogástalan állapotban jöttek meg?

– Így van. A felméréseket rögtön megcsináltuk, és a játékosok eredményei azt mutatták, hogy becsületesen, profi módon elvégezték a feladatokat. Ez egyébként nemcsak a klub, hanem a saját maguk érdeke is, és hogy ilyen szépen elvégezték, nem is meglepő, hiszen jó szemléletű játékosokról van szó.

– Az előkészületi meccsekre milyen szempontok alapján választottatok ellenfeleket?

– Megfelelő erősségű csapatokkal mérkőzve szeretnénk felkészülni a szezonra, ennek megfelelően kerestünk ellenfeleket. Beiktattunk egy egyhetes horvátországi edzőtáborozást is, nem azért, mint ha a Tiszakécskei Sportliget infra­struktúrája ne lenne minden igényt kielégítő, erről szó nincs. Főként azért megyünk külföldre, hogy a fiúk más nemzetek labdarúgóival is találkozhassanak. Más stílusú futballt játszó, erőszakos, agresszív, néha a durvaság határát is súroló stílusú csapatok elleni mérkőzéseket is érdemes játszani, mert így a saját bőrükön tapasztalhatják meg, hogy mire van szükség ahhoz, hogy előbbre lépjenek. Ezek a mérkőzések ebből a szempontból is hasznosnak ígérkeznek. Bosnyák, szlovén, osztrák csapatok ellen lépünk majd pályára, Horvátországban.

– Változások vannak-e a stábban vagy a keretben?

– A stábban nincsenek. Azt a filozófiát továbbra is valljuk, hogy előre gondolkodunk, mint ahogy a megye egyes évben is létrehoztuk azokat az alapokat, amelyek az NB III.-ban szükségesek voltak. Ráadásul ahhoz, ami jól működik, felesleges hozzányúlni. És nem csak a stáb, de a csapat is bizonyította, hogy erős bázissal rendelkezik, így aztán csak egy kisebb kozmetikázásra került sor. Székely Dávid és Annus Adrián jelezte, hogy többet szeretne játszani, ennek érdekében csapatot akarnak váltani, nekik ezt a lehetőséget megadtuk. Mivel van két távozó, elképzelhető, hogy lesznek érkezők is, akikkel próbáljuk a keretet még erősebbé tenni. Két vagy három játékos jöhet szóba, de amíg a szerződésük nincs aláírva, inkább nem nevesíteném őket. Viszont két új igazolásról mégis beszámolhatok. Az ősszel végig sérüléssel bajlódó Füle Ákos és Takács Krisztofer végre a rendelkezésünkre áll, teljes értékű munkát végeznek, ilyen szempontból ők új igazolásnak tekinthetők.

– A riválisok játékosmozgását, játékospiaci manővereit figyelik-e, vagy csak magukra koncentrálnak?

– Természetesen figyeljük, de nem ahhoz mérten alakítjuk a játékoskeretünket. Van egy elképzelésünk, egy koncepciónk, és annak a paraméterei mentén dolgozunk. Mindenki addig nyújtózkodik, ameddig a takarója ér, bár ahogy hallom, van, aki egy kicsit tovább is. Az majd kiderül, hogy az utóbbi kifizetődik-e vagy sem, én mindenképpen a realitások talaján élek, pontosabban itt, ­Tiszakécskén mi mindannyian, és ezért csak olyan vállalást teszünk, amiről tudjuk, hogy teljesíthető is. Télen egyébként nehéz is minőségi játékost szerezni. Az vagy nagyon drága mulatság, mert a labdarúgót élő szerződésből kell kivásárolni, vagy ha ilyenkor szabad egy játékos, annak az is lehet az oka, hogy másutt nem felelt meg, az meg nem biztos, hogy jó vétel lenne.

– A célok módosultak-e, ráadásul úgy, hogy a bajnokság előtt konkrét cél igazából nem is volt kitűzve?

– Szokták mondani, hogy evés közben jön meg az étvágy, de nálunk ez nem így van, a helyezésünk fényében sem emeljük magasabbra a lécet. Amennyiben sikerül ilyen eredményesen szerepelnünk tavasszal is, és a tavaszi idény vége felé lőtávolban lesz az a lehetőség, hogy az NB II.-es tagságot megszerezzük, akkor mindent el fogunk követni annak érdekében. De még egyszer mondom, nem nyújtózkodunk tovább, mint ameddig a takarónk ér, sem szakmailag, sem anyagilag.

Előkészületi mérkőzések

Duna Aszfalt–Kecskemét, január 31., 14 óra;

Duna Aszfalt–Dunaharaszti, február 2., 15 óra;

Duna Aszfalt–Dunaharaszti, február 3., 10 óra;

Duna Aszfalt–Monor, február 7., 15 óra;

Szekszárd–Duna Aszfalt, február 10., 11 óra (Kecskemét, Műkertváros);

Edzőtábor: február 11–17.;

Érd–Duna Aszfalt, február 24., 13 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában