Martonosi Attila

2024.02.05. 12:56

Mentort kapott a Bajai Halfőző Fesztivál

Felkavarták az állóvizet Baján az idei, XXVII. Bajai Halfőző Fesztivál tervezett változtatásai. Az 1996 óta július második szombatján és azóta is minden évben (kivéve a koronavírus-járvány miatti egyszeri kényszerszünetet) megrendezett Halászléfőző Népünnepély a bajaiak szívügye, a híres lokálpatriotizmus egyik fokmérője. Most a kialakult helyzetre megoldást jelenthet, hogy Martonosi Attilát, aki a halfőző ünnep életrehívásakor fontos szereplő volt, meghívták a program mentorának.

Rab Rita

Archív-felvétel

Fotó: Pozsgai Ákos

– Harmincéves voltam az első halfőzés szervezésekor. Azóta vallom, érzem, tapasztalom: a halászlé összeköt. Ezt bizonyítja a hungarikum cím, identitásunk nemzeti örökséggé nyilvánítása, a résztvevők milliónyi élménye, a pólókat, abroszokat díszítő piros cseppek milliárdjai. A bajai halászlét nem kell fejleszteni, csiszolni. Készen van, tessék élvezni, hogy a bűvöletében élhetünk! A halászlé ünnepe közel 30 év alatt mindig változott, változik, ahogy a generációk és az igények is. Egy ilyen múlttal bíró, ekkora érdeklődéssel kísért, ennyi érzelmet kiváltó esemény összefogást, rengeteg erőforrást, erőt és kitartást igényel. Ezért vállaltam, hogy mentora leszek idén a Bajai Népünnepélynek. Hiszen a halászlé összeköt és összetart. Találkozzunk a téren, mert jó bajainak lenni! – mondta Martonosi Attila, a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesületének tagja, a halászlé határok nélkül elnevezésű akció szervezője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában