Döntés

2024.01.15. 14:45

A szervező szerint végleges a terv: fizetős lesz a Bajai Halfőző Fesztivál zenei része – videóval

A Bajai Halfőző Fesztivál szervezője, Szajkó Dávid a közösségi oldalon tájékoztatta az érdeklődőket az idei rendezvénnyel kapcsolatban. Nyilatkozata szerint a Bajai Halfőző Fesztivált az önkormányzat finanszírozta és tartotta fent az elmúlt közel három évtizedben, az ő cége tavaly elnyerte a fesztivál üzemeltetését, ami annyit jelent, hogy már nem az önkormányzat tartja fenn a rendezvényt.

Márton Anna

A zenei fesztivál mindenképp fizetős lesz

Forrás: Beküldött fotó

Szajkó hangsúlyozta: a város csak egy szponzor, aki 15 millió forinttal támogatja ezt a rendezvényt. A fesztivál bekerülési költsége ugyanakkor 200 millió forint. A szervező kiemelte: az embereknek látniuk kell, hogy ez már nem az önkormányzat által fenntartott fesztivál, ezt már egy külsős cég tartja fent.

Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy ez egy hagyományőrző fesztivál, egy népünnepély, aminek kettő része van.

– Tavaly már elkezdtük szétszedni. Mert ugye mások az igények egy népünnepélyen és mások egy zenei fesztiválon. Mindkettőre hatalmas igény van. Mindenféleképpen meg fogjuk tartani a fesztivál népünnepély részét, és az ingyenes lesz – fogalmazott a szervező. Igyekeznek fejleszteni, megtartani a hagyományos részét és minél több emberhez eljuttatni.

A zenei fesztivál részét is meg akarják tartani, de az mindenképp fizetős lesz, a tervek szerint ezt is fejlesztik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában