Összefoglaló

2024.02.09. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 9.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Bábjátékokkal örvendeztették meg egymást a kecskeméti óvodások

Fotó: Bús Csaba

A baon.hu és a Petőfi Népe keresi 2023 Év emberét. Ezúttal is olvasóink dönthetik el, hogy kik kapják a megtisztelő díjat. Az online szavazás során február 14-én 10 óráig tudják olvasóink leadni a szavazatokat.

Greguss Viktor, a kiskunhalasi székhelyű Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület elnökének neve mára egybeforrt a környezetvédelemmel. Tevékenységéhez számtalan természetvédelmi program, akció fűződik, az elméleti kérdések mellett nagyon is gyakorlatok embere, a dél-alföldi városban szinte nincs olyan környezetvédelmi megmozdulás, amiben nem működne közre.

Szabó Attila az Argos Állatvédelmi Egyesület alapítója és vezetője. Immár 15 éve szívügye az állatvédelem, és a fiatalok szemléletformálása. Vallja, hogy a megfelelően tartott állat szebbé teszi az ember életét, míg a jó gazda az állatét. Ennek érdekében egész évben járja csapatával az ország oktatási intézményeit szemléletformáló kutyás állatvédelmi előadásaival, táborokat rendez, és kutyaiskolájában is segít felelős gazdivá válni.

Március 14-ig Szakolczai Krisztina természetfotós szemszögéből csodálhatják meg az érdeklődők többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkot is.

Pénteken 24. alkalommal rendezték meg az óvodások Bóbita Bábtalálkozóját a kecskeméti Csigabiga Óvodában. Nyolc óvoda 10 bábcsoportja adta elő meséjét.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint rongálás és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető a róla terjesztettek számonkérése miatt, egy vasvillával a kezében érkezett a keceli házhoz, ahol a vasvillával az ott parkoló autó több ablakát betörte, gumiabroncsát kiszúrta, majd a szerszám nyelével az ingatlanból időközben kirohanó két férfit megütötte.

A Péntek Zita nevet kapta az a kislány, akit a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház főbejárata mellett, a gyermekszakrendelőnél található babamentő inkubátorában találtak az intézmény dolgozói február 9-én, csütörtök hajnalban. Az öt és fél év működő babamentő inkubátorban ő az első újszülött, akit benne hagytak – tudatta az intézmény.

Múlt év februárjában hatalmas, 7,8-es erősségű földrengések pusztítottak Délkelet-Törökország és Szíria északi részén. Több tízezren haltak meg a természeti katasztrófa következtében és rengetegen váltak földönfutóvá. A magyarországi (köztük több Bács-Kiskun vármegyei) mentőcsapatok az elsők között ajánlották fel segítségüket és indultak el segíteni a mentést, illetve a túlélők utáni kutatást.

Újjáépül a Dózsa György utca, a Felsőtemető ravatalozója, megépül a Csanyi úti kerékpárút és folytatódnak a városrészi útépítések – számolt be a várható idei fejlesztésekről Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere közösségi oldalán.

Két éve kezdte, ma már egy világbajnoki arany- és egy Európa-bajnoki ezüstéremmel, több kiváló országos helyezéssel büszkélkedhet Petrovicsné Varga Éva erőemelő, a Fülöpszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület elnöke. A sportolónő idén rekordot szeretne dönteni a Magyar Professzionális Erőemelő Liga Kupán.

Sikeresen szerepelt a 8 Régió Magyar Gasztronómiai Egyesület tizenegy fős csapata Németországban a február 2-7. között megrendezett 26. IKA szakácsok olimpiáján, ahonnan hat bronz és kettő ezüst éremmel tértek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában