Csigabiga Óvoda

2024.02.09. 13:02

Bábjátékokkal örvendeztették meg egymást a kecskeméti óvodások – galériával

Pénteken 24. alkalommal rendezték meg az óvodások Bóbita Bábtalálkozóját a kecskeméti Csigabiga Óvodában. Nyolc óvoda 10 bábcsoportja adta elő meséjét.

Sebestyén Hajnalka

A bábjáték erősíti a gyerekek személyiségét

Fotó: Bús Csaba

Kecskeméten nagy hagyománya van az óvodások közös művészeti rendezvényeinek, a bábtalálkozónak mindig az Árpádvárosi Csigabiga Óvoda a házigazdája. Pénteken újra összejöttek a különböző intézmények, hogy óvodásaik zsűri elé lépjenek. A gyerekek bábjátékát a zsűri csak értékelte. Az esemény sosem verseny, így most sem rangsoroltak.

Idén a házigazda csigabigások mellett az Aranytulipán, a Hosszú utcai, a Katonatelepi, a Pöttömkert, a Forradalom utcai egy-egy csoporttal, míg a Lánchíd utcai és a Széchenyi sétányi óvoda két-két csoporttal lépett fel. 

A bábtalálkozót Kurilláné Páncél Csilla, a Csigabiga intézményvezetője nyitotta meg, majd az önkormányzat részéről Pászti András képviselő köszöntötte a gyerekeket és a felkészítő óvodapedagógusokat. 

A Csigabiga Óvodában mindig is elkötelezettek voltak a tehetséggondozás, azon belül is a bábozás iránt. A nevelőmunkájuk mindennapi része a bábozás. A bábjátéknak nagyon sok pozitív hatása van, mind anyanyelvi, mind dramatikai szempontból. Erősíti a személyiségüket, közösségre neveli és megtanítja egymáshoz alkalmazkodni őket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában