Kecskemét

2024.02.09. 09:48

Szakolczai Krisztina első önálló kiállítása látható a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságán – galériával, videóval

Március 14-ig Szakolczai Krisztina természetfotós szemszögéből csodálhatják meg az érdeklődők többek között a Kiskunsági Nemzeti Parkot is.

Orosz Fanni Flóra

Szakolczai Krisztina természetfotós képeit csodálhatják meg az érdeklődők

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szakolczai Krisztina számára a fotózás igazi kikapcsolódás, mely már több mint egy évtizede az élete része. A fotóművész számára a legfontosabb, hogy az alkotás megtörje a mindennapos irodai munkát, a monotonitást, és hogy kiszakadjon a gyakran stresszes városi környezetből. Célja, hogy a természetfotókon keresztül nyugalmat, harmóniát és csendet tudjon közvetíteni. Elsősorban a madárfotózásban, tájképfotózásban, és az absztrakt formák megörökítésében leli örömét. Képei itthon és külföldön (Németország, Ausztria, Franciaország, Csehország, Finnország, Norvégia, Oroszország) is számos helyen megjelentek önálló kiállításokon és nemzetközi fotófesztiválokon. 

A pillanat varázsa kiállítás megnyitóján először Szecsődi György, a Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubjának alapítója köszöntötte a résztvevőket gitárral kisért énekszóval. Később felkérték Bella Rózsa Pilinszky-díjas tanár, grafikusművészt, hogy mondja el köszöntőbeszédét. Szakolczai Krisztinával való kapcsolata visszanyúlik a kezdetekhez, ugyanis a fotográfus egész gyermekkorát mellette töltötte, szomszédokként. Bella Rózsa így testközelből tapasztalhatta, ahogy Krisztina közeledik a természet felé, és már kislányként is csodálta a madarakat.  

Az elismert természetfotós számára különleges alkalom volt a csütörtöki, ugyanis A pillanat varázsa az első önálló kiállítása, mely összesen 48 képet tartalmaz, sok közülük pedig a Kiskunsági Nemzeti Parkot örökítik meg. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!