Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció

2023.08.28. 13:37

A kecskeméti gyermekek iskolakezdését segítik az adománnyal – galériával

Július 17-én indult és augusztus 19-ig tartott a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció, amit 2020-ban indított útjára a kecskeméti önkormányzat több civil szervezet együttműködésével. A szervezők hétfő délelőtt adták át az összegyűlt adományt a családoknak a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Tükörtermében.

Horváth Péter

Átadták a tanszercsomagokat.

Fotó: Horváth Péter

Idén a Varázstáska akció keretében 232 gyermek részesül több mint ötmillió forint értékű támogatásban. Ebben az évben is gyűjtőpontokon tehették meg adományaikat a felajánlók, mely pontokhoz idén újak is csatlakoztak. 

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kifejtette, hogy a gyermekek életének egyik legfontosabb pillanata az iskolakezdés. Ekkor a család összefog és segíti ebben a gyermeket. És mivel Kecskemét egy nagy család, az önkormányzat szervezésében a közreműködőkkel együtt összefogtak a családok érdekében, hogy könnyebb legyen ez az időszak. Mint fogalmazott, sokan csatlakoztak a tanszergyűjtő akcióhoz, amiért köszönettel tartoznak.

Az átadáson elhangzott, hogy a Városi Szociális Közalapítványon keresztül további 176 gyermek iskolakezdését segíti Kecskemét önkormányzata. 

Az általános iskolás gyermekek esetében fejenként 15 ezer, középiskolás gyermekeknél 20 ezer forint támogatással, összesen több mint 2,7 millió forinttal. Az önkormányzat szociális támogatásokról szóló rendelete alapján a mai napig további 370 gyermeket részesített beiskolázási támogatásban, fejenként 10 ezer forinttal, ez 3,7 millió forint. Így összesen 2023-ban eddig 778 gyermek több mint 11,5 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól.  

Az önkormányzat mellett az akció szervezője volt az E-KECSAP Együtt a Kecskemét Családokért Közhasznú Alapítvány, a Hírös Fiatalok Egyesület és az Egyedülálló Szülők Klubja. A kezdeményezés szervezői és egyben támogatói voltak a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Trendalelke Vállalkozónői Közösség és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában