Tanszergyűjtő akció

2023.08.08. 16:25

Varázstáska: két új ponton gyűjtik a tanszereket Kecskeméten

Kecskeméten sikerrel fut a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció, melyet 2020-ban indított útjára az önkormányzat több civil szervezet együttműködésével. A pontgyűjtők száma most újabb kettő papír-írószer üzlettel bővült.

Sebestyén Hajnalka

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

Az önkormányzat tájékoztatásából kiderül: az elmúlt három akcióban évente 4 és 6 millió forint közötti adományok gyűltek össze, és minden évben közel 250 gyermeknek biztosították az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. Ebben évről évre együttműködő partnerük még a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége, valamint a Trendalelke Vállalkozónői Közösség.

Az akció idén július 17. és augusztus 19. között zajlik, immár kilenc ponton.

 Adományok közé várnak írószert (toll, ceruza, szövegkiemelő), tanszert (füzet, tolltartó, vonalzó, körző, számológép, vízfesték, tempera, ecset, olló, papírragasztó, füzetborító, füzetcímke), illetve bármit, ami jól jön az iskolában, mint például tornazsák, irattartó mappa, tisztasági felszerelés, uzsonnás doboz.

Gyűjtőpontok: Auchan Áruház, Firka papír-írószer, Malom Központ, két Tesco Áruház, Family Market (Széchenyi sétány 5., Szolnoki út 35/E – nagykereskedelmi áruház, csak viszonteladóknak), valamint az újak: Alföld Áruház (Kecskemét, Deák Ferenc tér 6., 1. emelet papír-írószer osztály) és Jázmin Papírbolt (Kecskemét – Vacsiköz, Rózsavölgyi tér 26.).

Aki pénzadománnyal támogatná a kezdeményezést, az alábbi számlaszámokon megteheti: Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, MBH Bank, 50800128-11037163-00000000. A közlemény rovatba kell beírni: Varázstáska 2023.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában