Összefogás

2023.07.17. 17:00

Elindult az idei Varázstáska tanszergyűjtő akció Kecskeméten – galériával

Kedden indult a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció, amit 2020-ban indított útjára az önkormányzat több civil szervezet együttműködésével. Az elmúlt három akcióban évente négy- és hatmillió forint közötti adományok gyűltek össze, és minden évben közel 250 gyermeknek biztosították a szervezők az iskolakezdéshez szükséges tanszereket. A tegnapi, a Malom Központ harmadik emeletén, az írószerbolt előtt tartott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a gyűjtés augusztus 19-ig tart és az összegyűlt adományokat augusztus 28-án adják át a rászoruló családok részére.

Horváth Péter

Közösen vegyünk le egy kis terhet azok válláról, akiknek erre szüksége van – hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Fotó: Horváth Péter

Kecskemét hat gyűjtőpontján várják a szervezők a felajánlásokat: az Auchan Áruházban, a Firka papír-írószerben, a Malom Központban, a Tesco Áruházakban és a Family Marketben, a Széchenyi sétány 5., illetve Szolnoki út 35/E címen. 

És hogy mit adományozzanak a felajánlók? Írószert: tollat, ceruzát, szövegkiemelőt. Tanszert, vagyis füzetet, tolltartót, vonalzót, körzőt, számológépet, vízfestéket, temperát, ecsetet, ollót, papírragasztót, füzetborítót és füzetcímkét. Ezenkívül bármit, ami jól jön az iskolában: tornazsákot, irattartó mappát, tisztasági felszerelést és uzsonnás dobozt. 

Ha valaki pénzadománnyal támogatná a kezdeményezést, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület: MBH Bank 50800128-11037163-00000000 számlaszámán megteheti.  A közlemény rovatba be kell írni: Varázstáska 2023.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a sajtótájékoztatón elmondta, hogy kiemelkedő a jótékonysági akció Kecskemét egyik kiemelkedő összefogása, együttműködésben a civilekkel. A felhíváshoz önkéntesek jelentkezését is várják, a felajánlásokon kívül koordinációs feladatokra is. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy meglévő, használt, de jó állapotú iskolai eszközök felajánlását is várják. Erre ő maga szolgált példával, mivel egy ismerőse gyermeke által felajánlott táskát töltött meg tanszerekkel. Szemereyné Pataki Klaudia reményét fejezte ki, hogy az eddig csatlakozó partnerek jó példával járnak elöl és több vállalkozás is hozzájárul majd az adománygyűjtés sikeréhez. 

– Közösen vegyünk le egy kis terhet azok válláról, akiknek erre szüksége van – hangsúlyozta a polgármester. Mások mellett Engert Jakabné alpolgármester, Szamler László képviselő, a Malom Központ képviselő Rácz József vezető és a Kecskeméti Sportiskola növendékei is megtették felajánlásukat.

Az akcióról bővebb információ a [email protected] e-mail címen kérhető.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában