Összefoglaló

2023.05.12. 20:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 12.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Hattyúcsalád a halasi Csetényi Élményparkban

Fotó: Pozsgai Ákos

Speciális fészekhintára gyűjt a tizenhárom éves Góg Zsombor. A tiszaalpári fiú súlyos gerincbetegségben szenvedő ikertestvérének szeretné megkönnyíteni az iskolában töltött napokat ezzel a udvari játékkal. Barnabás ugyanis nemrég komoly gerincműtéten esett át, ezért sokat kell pihennie, az iskolában is. A kezdeményezésről a fiúk édesanyja mesélt munkatársunknak.

Magyarország egyik legnagyobb naperőműparkja kezdheti meg nyáron a termelést Kiskunhalas mellett, annak is köszönhetően, hogy a Forest-Vill Kft. szakemberei rövidesen befejezik a napelemparkhoz csatlakozó alállomás és a kapcsolódó infrastruktúra kivitelezését.

A nyomozók vádemelést javasolnak a 46 éves helybélivel szemben, aki többször megütötte majd kirabolta annak a kocsmának a tulajdonosát, akihez rendszeresen járt italozni.

Brutális kegyetlenséggel végezte ki beosztottját egy pirtói szeszfőzdés 2021 októberében. Elsőfokon 15 év börtönre ítélték a gyilkost, aki enyhítésért fellebbezett. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint nem indokolt enyhíteni az alkalmazottját halálra verő férfi ítéletét.

Identify Me, azaz magyarul: Azonosíts engem! a címe annak a hadműveletnek, amelynek keretében a lakosság bevonásával szeretnék kideríteni 22 meggyilkolt fiatal lány és idősebb nő személyazonosságát

Pénzintézet, közlekedési vállalat és rendőrkapitányság is szerepel a Kiemelkedően családbarát hely díjban részesülők között az idén; az ünnepélyes eseményen 13 cég, szervezet, valamint önkormányzat vehette át az elismerést.

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt és alhason rúgta.

Építési céghálónak álcázva csaltak el 800 millió forintnyi áfát egy bűnszövetség tagjai. A bűnös tevékenységbe bevont alvállalkozók úgy falaztak, hogy közben még a látszatra sem adtak; sem eszközeik, sem dolgozóik nem voltak, így persze munkát sem végeztek, és nem is végeztettek.

Több mint 20 kiállító részvételével, a nagyszámú munkakereső hatalmas érdeklődésétől övezve rendezett állásbörzét a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Kecskeméti Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya a Klapka utcai épületében. Az állásbörze immár 27. alkalommal kínált találkozási pontot a kecskeméti autóipari, élelmiszeripari, feldolgozóipari, vendéglátóipari és gyártó cégek, valamint a rendészeti szervek és a munkavállalók között.

A gyanú szerint hamis kulccsal jutott be két férfi egy kiskunfélegyházi lakásba, ahonnan egy széfet vittek el. Szerencsére az esetet rögzítették a házban lévő kamerák, így hamar beazonosították a betörőket. A duó egyik tagját elfogták, a másikat még keresik a rendőrök.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában