Vádemelés

2023.05.12. 09:03

Hasba rúgta az őt ellátó orvost az ittas bajai nő

A Bajai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki a bajai kórházban az őt ellátó orvossal előbb kiabálni kezdett, majd rátámadt és alhason rúgta.

Baon.hu

shutterstock.hu / illusztráció

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő nőt – az ügy vádlottját – 2023. február 20-án a bajai kórház egyik orvosa – az ügy sértettje – vizsgálta meg.

Amikor az orvos a nő panaszaira irányuló kérdéseket tett fel, az feldühödött és előbb kiabálni kezdett az őt kezelő orvossal, majd egy alkalommal jobb lábbal alhason rúgta. A sértett a rúgás következtében 8 napon belül gyógyuló hasfali zúzódást szenvedett – írja az ügyészség.

A büntetőtörvény az orvosokat közfeladatot ellátó személynek minősíti és eljárásuk alatt fokozott büntetőjogi védelemben részesíti, hiszen a sérelmükre, eljárásuk alatt elkövetett bántalmazást a törvény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és ezért próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

A nő bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában