Bács-Kiskun

2024.05.03. 11:15

Kompenzálják a fűszerpaprika-vetőmag költségét

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a fűszerpaprika-termelők részére 2024. évben igénybe vehető fűszerpaprikavetőmag-támogatásról – hívta fel a figyelme Szigeti Tamás agrármérnök, agrártanácsadó, aki a részleteket is ismertette.

Zsiga Ferenc

A szakember szerint vissza nem térítendő mezőgazdasági, úgynevezett csekély összegű támogatást igényelhet az a fűszerpaprika-termelő, aki a minőségi fűszerpaprika termelése céljából vásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálásához kér állami segítséget. A támogatás mértéke a támogatási időszakban (2023. október 20. és 2024. április 30. között) vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasznált fémzárolt vetőmag nettó árának 75 százaléka, de kilogrammonként legfeljebb 100 ezer forint. A támogatás összege az igénylő és a vele egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozás(ok) részére rendelkezésre álló szabad csekély összegű támogatási keret figyelembevételével kerül meghatározásra – mondta az agrármérnök. Szigeti Tamás hozzátette: egy igénylő fűszerpaprika-termelő egy támogatási kérelmet nyújthat be.

Szigeti Tamás agrármérnök, agrártanácsadó
Szigeti Tamás agrármérnök, agrártanácsadó
Fotó: Zsiga Ferenc

A támogatási kérelem kizárólag elektronikus úton, a mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon keresztül, Központi Azonosítási Ügynök szolgáltatással történő azonosítást követően elérhető elektronikus felületen, a Magyar Államkincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2024. május 1-től augusztus 5-ig nyújtható be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!