Hírösszefoglaló

2023.04.27. 18:05

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek április 27-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

baon.hu

Megtisztították a szeméttől az erdőt

A kecskeméti polgármesteri hivatal és a Hírös Sport Nonprofit Kft. munkatársai közösen csatlakoztak a Te Szedd! szemétszedési akcióhoz. Szerda délelőtt a Milliomodik Hektár Parkerdőt tisztították meg a kommunális hulladékoktól. A csapatépítőnek is megfelelő jótékony program résztvevői – mintegy hatvan hivatali dolgozó és 20 hírös sportos – a közeli Tó Hotelnál találkoztak. Mindkét társaságtól a dolgozók mintegy negyede vett részt a szemétszedésben. A résztvevők elsők között tekinthették meg a Hulladékgazdálkodási Társulat új kukásautóinak egyikét. A cég huszonhét gépjárművet vásárolt, ebből 12 már megérkezett.

 

A pápai szentmise zavartalanságáért felel majd a kecskeméti lelkipásztor

Minden készen áll már Ferenc pápa fogadására, a program legnagyobb eseménye az április 30-ai Kossuth téri szentmise lesz, amelyért többekkel együtt Hatházi Róbert, a kecskeméti Szent Család Plébánia vezető lelkipásztora felel majd. A Szentatyának ez lesz az egyetlen ilyen nyilvános liturgikus eseménye, amin mindenki részt vehet majd. A sekrestye ellátása, a szentmiséhez kapcsolódó liturgikus eszközök megfelelő időben, megfelelő helyre juttatása és a papok áldoztatása lesz a feladata Hatházi atyának és segítőinek.

 

Sikerek a szakmák versenyén

Bács-Kiskun vármegyéből 10 diák állhatott fel a Szakma Sztár Fesztivál dobogójára. Két arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a ma már szakmunkás diákok. A 16. Szakma Sztár Fesztivál hétfőn kezdődött, és szerda délben fejeződött be Budapesten, a Hungexpo területén, amelyet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezett. Idén 54 szakmában 7800-an jelentkeztek a fiatal szakemberek országos versenyére, közülük 200 jutott a döntőbe. Az első helyen végzett tanulók: Berta József, szerszám- és készülékgyártó (Kandó Kálmán Technikum), valamint Gózon Viktória, járműkarosszéria-előkészítő, felületbevonó, a Gáspár András Technikum diákja.

 

Kecskemét civil szervezetei tanácskoztak

A város mintegy 120 civil szervezetének részvételével szerdán rendezte meg a XVII. Városi Civil Fórumot a Városi Civil Kerekasztal Kecskeméten, a városháza dísztermében. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy szépen gyarapodnak az aktív civil szervezetek a vármegyeszékhelyen. Hangsúlyozta: a civil szervezetek változatos módon járulnak hozzá Kecskemét felemelkedéséhez. A polgármester kitért arra, hogy nagy megpróbáltatást jelentett az elmúlt három év a járvánnyal, a háborúval és a gazdasági és energiaválsággal, ami ellen sokat jelent a civil szféra mindennapos munkája. Ez köszönhető annak is, hogy Kecskemétet évszázados polgári közösség lakja, mely összetart és mindig azt nézi, hogy miben és hogyan segíthetne – fogalmazott a polgármester.

 

Táncművészeket keresnek

A Kecskemét City Balett, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tánctagozata és balettegyüttese azonnali beállással, a 2023/24-es színházi évadra keres megalapozott tánctechnikai tudással rendelkező, klasszikus és/vagy modern képzettségű férfi és női táncművészeket. A felvételt nyertek az intézményben az évad során önálló táncszínházi és színházi produkciókban vehetnek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában