Környezetvédelem

2023.04.26. 17:24

Közösen tisztították meg a szeméttől a kecskeméti erdőt – galériával

A polgármesteri hivatal és a Hírös Sport Nonprofit Kft. munkatársai közösen összefogva csatlakoztak a Te Szedd! szemétszedési akcióhoz. Szerda délelőtt a Milliomodik Hektár Parkerdőt tisztították meg a kommunális hulladékoktól.

Sebestyén Hajnalka

Közösen gyűjtötték a szemetet

Fotó: Bús Csaba

Az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az idén 11. alkalommal hirdették meg a Te Szedd! akciót. A kecskeméti polgármesteri hivatal már sokadszor kapcsolódott be az önkéntes szemétszedési programba, idén először a hírös sportosokkal közösen szedték a szemetet. 

A csapatépítőnek is megfelelő jótékony program résztvevői – mintegy hatvan hivatali dolgozó és 20 hirös sportos – a közeli Tó Hotelnél találkoztak. Dr. Orbán Csaba, a Városüzemeltetési Osztály vezetője részletezte a program menetét, a szemétszedés veszélyeit Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselővel, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing osztályának vezetőjével.

Orbán Csaba elmondta: minden évben előzetes bejárást tartanak az önkormányzati tulajdonú területeken, idén a Milliomodik Hektár Parkerdő mellett döntöttek. A korábbi években takarították már az akció keretében a Homokbányát, a Kápolnák útját és a Róbert Károly körút nyomvonalát is. A bejárások során örömmel tapasztalták, hogy jól működik az illegális hulladéklerakó rendszer a városban, látványosan lecsökkent az illegális szemét mennyisége. 

Mindkét társaságtól a dolgozók mintegy negyede vesz részt a szemétszedésben. A résztvevők elsők között tekinthették meg a Tó Hotel mellett a Hulladékgazdálkodási Társulat új kukásautóinak egyikét. A cég huszonhét gépjárművet vásárolt, ebből 12 már megérkezett. 

A tájékoztató után közösen sétáltak át a közeli erdőbe, és megkezdték a munkát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában