Összefoglaló

2023.04.27. 20:49

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 27.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Emléktáblát avattak dr. Svébis Mihály tiszteletére Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

Csütörtök éjszaka negyed kettő körül landolt a kecskeméti repülőbázison az a honvédségi A319 Airbus repülőgép, melyen a Szudánból kimenekített 32 személyt, köztük hét magyart szállították Magyarországra.

Különleges ajándékokkal várják a szentatyát a sérült gyermekek.

Bicskával fenyegettek meg egy fiút Kecskeméten.

A jegypénztáraknál holnaptól elérhető új vármegye- és országbérletek legnagyobb kedvezményezettjei a vidéken élők lesznek, de jobban járnak vele a fővárosban, illetve a nagyvárosokban élők is.

Lövöldözés a magyar határnál: egymásra támadtak a bevándorlók.

A piacra járók nagy örömére befejeződött az Oskola utcai járda felújítása. Ezzel szinte teljesen megújult a piac környéke, élhetőbbé vált a belváros – hangzott el a járda ünnepélyes átadásán csütörtökön reggel.

Egyhangú szavazattal fogadta el a kiskunfélegyházi képviselő-testület a város közrendjéről és közbiztonságáról szóló rendőrségi beszámolót csütörtöki ülésén. A napirend kapcsán városi elismerést adott át a polgármester és a városatyák megismerhették az új vármegyei, illetve az új kecskeméti és félegyházi városi rendőrkapitányokat is.

Az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet solti objektumából egy 22 éves fogvatartott akart meglépni.

Csütörtök délután aláírták Kecskemét Környezetvédelmi Kartáját a városházán.

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a városi borversenyt Kiskőrösön. Nyolcvankilenc mintával neveztek a versenyzők. A Szentpéteri és a Vass Borászatok termékei adják az idén is Kiskőrös Város Borait a zsűri döntése alapján.

Halálának egy éves évfordulója alkalmából emlékeztek meg dr. Svébis Mihályról, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház egykori főigazgatójáról csütörtökön a megyei kórházban. A szomorú évfordulóra bronzemléktáblát avattak egykori munkatársai a kórház aulájában. Az emléktábla Szemők Zsuzsanna szobrászművész alkotása.

Idén is kihajtották a Kígyós-háti Állattartó telepről a bivalygulyát a környékbeli legelőkre – számolt be honlapján a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában