Beruházás

2023.04.27. 15:51

Felújított járdán közlekedhetnek a piacra érkezők Félegyházán – galériával

A piacra járók nagy örömére befejeződött az Oskola utcai járda felújítása. Ezzel szinte teljesen megújult a piac környéke, élhetőbbé vált a belváros – hangzott el a járda ünnepélyes átadásán csütörtökön reggel.

Vajda Piroska

A felújított járdát (balra) Balla László, Félegyháza alpolgármestere és Csányi József polgármester adta át

Fotó: Vajda Piroska

Csányi József polgármester elmondta, tavaly számos olyan fejlesztést valósított meg az önkormányzat, ami a belvárosban történő parkolást és közlekedést segíti. Az egyik ilyen legnagyobb beruházás az Oskola utcai parkolók megépítése, illetve a Pázmány utca megújítása volt. Ennek a projektnek a részeként újították fel az Oskola utcai járdaszakaszt, ahol mintegy 260 méter hosszúságban, átlagosan 2,16 méter szélességben új betonkő burkolatú járdát alakítottak ki. Ezzel párhuzamosan megújultak a zöldfelületek is, ahová öntözőrendszert is telepítettek. A beruházás 50 millió forintba került. 

A településvezető kiemelte, minden fejlesztésnél törekednek arra, hogy helyi vagy környékbeli vállalkozót bízzanak meg a kivitelezéssel, ezzel is segítve cégeket, amelyek félegyháziaknak és környékben élőknek adnak munkát, biztosítanak megélhetést. 

Csányi József arról is beszámolt, hogy a képviselő-testület csütörtöki ülésén további fejlesztésekről dönt. A kedvező energiaárak alakulásának és a kormány támogatásának köszönhetően több mint 150 millió forint értékben valósítanak meg fejlesztéseket a Petőfi-lakótelepen, ahol út- és járdafejlesztésre, parkolóépítésre számíthatnak az ott élők. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában