Megállapodás

2023.04.27. 19:49

Aláírták a Környezetvédelmi Kartát Kecskeméten – galériával

Csütörtök délután aláírták Kecskemét Környezetvédelmi Kartáját a városházán.

Horváth Péter

A városházán írták alá a Környezetvédelmi Kartát

Fotó: Bús Csaba

Gaál József alpolgármester köszöntője után dr. Orbán Csaba környezetvédelmi osztályvezető ismertette a dokumentum 12 pontját. A Karta egy a környezetvédelmet elősegítő együttműködési megállapodás, amit az önkormányzat a gazdasági szereplőkkel – mintegy 20 kecskeméti vállalattal – közösen írt alá a zöldítés jegyében. 

A Kartát aláírók egyebek mellett vállalják, hogy tevékenységük során 2030-ra 40 százalékkal csökkentik szén-dioxid kibocsátásukat a 2017-es bázisévhez képest, növelik a megújuló energiaforrások használatát és a vízvisszatartást, csökkentik telephelyeik hősziget hatását, és arra ösztönzik dolgozóikat, hogy kerékpárral járjanak munkába. Az országos szinten is egyedülálló kezdeményezés keretében az önkormányzat által összefogva a vállalások mellett a vállalatok megosztják egymással a környezetvédelemmel kapcsolatos jó gyakorlataikat is. 

Az aláírók között szerepel a Phoenix Mecano Kecskemét Kft., az Univer Zrt., Univer-Product Zrt., Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt.,a  Rösch Mode Kft., a Hilti, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., az Autoflex-Knott Kft., a Fornetti Kft., a CabTec Kft., a Duvenbeck Immo Kft., az STI Petőfi Nyomda Kft., a DewertOkin Kft., a Freudenberg Sealing Technologies Kft., a Bácsvíz Zrt. és a Kecskeméti Konzerv Kft.

A Környezetvédelmi Karta aláírásáról szóló, Gaál József által tett előterjesztést a közgyűlés márciusi ülésén egyhangúlag elfogadta

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában