Összefoglaló

2023.04.08. 20:30

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 08.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a majsai balesetnél készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Az OTP Bank Liga 26. fordulójában a Kecskeméti TE a Puskás Akadémia vendége volt szombaton. A KTE a szezon talán legjobb játékával szerezte meg a három pontot.

Péntek este a gólyakamerán keresztül már láthattuk, hogy három tojáson ül a kocséri gólyapár.

Szinte folyamatosan helyszínelnek a rendőrök Bács-Kiskun Vármegyében, több baleset is történt az utakon. Kiskunhalason az 53-as főúton két autó ütközött, az egyik jármű a kerékpárútra sodródott.

Egy ember sérült meg, amikor szalagkorlátnak csapódott egy autó az M5-ös autópályán, Lajosmizse közelében, az esőben szombaton délelőtt.

Kamion hajtott árokba az M5-ös autópályán, a csengelei pihenő mellett szombaton.

Árokba csúszott egy furgon az 53-as főúton, Kiskunhalas közelében, a Balotaszállás felé vezető szakaszon. A sofőrt megfigyelésre a halasi kórházba szállították.

Széles a kínálat a húsvéti csokoládéfigurákból. A tojás, a csibe, a nyuszi, a bárány egyaránt népszerű a vásárlók körében. Sokan azonban az utolsó pillanatra hagyják a bevásárlást, így nem biztos, hogy megtalálják, amit keresnek – tudtuk meg Mészáros Szilviától, a kiskunfélegyházi Csoki Varázs üzlet tulajdonosától, akivel a húsvét előtti csoki vásárlási- és fogyasztási szokásokról beszélgettünk.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Marcali Járási Ügyészség azzal az ötvenes éveiben járó brit férfival szemben, aki egy ivóban minden ok nélkül rátámadt rá egy német vendégre.

A sonkaevés, a tojásfestés és a locsolkodás a mi tradícióink, de ahány nemzet, annyiféle (nép)szokás van, amely a húsvétot húsvéttá teszi.

Az angliai Great Eastonban élő tulajdonosok mindössze négy nyúllal kezdtek, de hagyták az állatokat kontroll nélkül szaporodni. Az állatvédő szervezet, az RSCPA egymásra rakott kis ketrecekben talált rá a több mint 160 nyúlra a garázsban, volt olyan ketrec, amiben hat állat lapult.

Párizsban tanult magyar festők képei láthatók jelenleg a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben, de ebben az évben további izgalmas tárlatok szerepelnek még a programtervezetben. Mindezekről Lóránd Klára, a gyűjtemény vezetője mesélt, aki a közelmúltban vehette át a kormány által adományozott Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozat kitüntetését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában