Összefoglaló

2023.03.26. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 26.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Halételek versenye zajlott a halasi Félúton Fesztiválon

Fotó: Pozsgai Ákos

Baján, a Tóth Kálmán utcában bukkantunk a 200 négyzetméteres, lélegzetelállító családi házra és a hozzá tartozó birtokra. A jó hír, hogy valaki meg is veheti az ingatlant! 

Második alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Lovas Bandérium az elmúlt szombaton a Félúton Fesztivált a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban, ahol a bajai, a szegedi és más vidékről származó halételek készítői versengtek egymással.

Bács-Kiskunban alacsonyabb a dolgozók átlagbére, mint az országos átlagszint – ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal minap közzétett elemzéséből.

Idén ünnepli megalakulásának félévszázados évfordulóját a kiskunhalasi Kuruc Vitézek Nyugállományú Egyesület. A szervezet beszámoló közgyűlésén elhangzott, hogy méltó ünnepséget szerveznek a jeles alkalomra.

Szeged felé haladt egy kocsi az M5-ös autópályán, amikor vezetője elveszítette uralmát a jármű felett, a sztrádán megpördült, majd hátramenetben a belső szalagkorlátnak csapódott, ezután még két keréken megpördülve, végül a pálya közepén állt meg.

A német kormány „a nukleáris megfélemlítés újabb kísérletének” tartja orosz elnök döntését, miszerint Oroszország taktikai atomfegyvereit Fehéroroszországba telepíti. 

Kecskemét dinamikusan fejlődő új városrésze, a Rudolf Kert ismerhető meg az április elsejei Rózsás Rudolf Kert Napon

Március 30-án, csütörtökön maratoni képviselő-testületi ülés várható Kalocsán. A képviselők az előre meghirdetett napirend szerint 16 témát tárgyalnak, amelyek között rögtön a második a belvárosi elkerülő út és parkolóhelyek kialakítása.

Nagyrendezvényt tart vasárnap délelőtt a Párbeszéd, ahol már bejelentették a párt új nevét, illetve a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választások is szóba kerültek.

Mozdulj Baján a mottója a Rotary Club tavaszi jótékonysági futásának, amit március 25-én ötödik alkalommal szerveztek meg. A verseny távjai: 2700, 5400, 8100 méter egyéni és 8100 méter három fős váltó voltak, amelyre 400 nevezés érkezett előzetesen. A támogatói sétára, gyaloglásra, futásra is sokan neveztek. 

Letért az úttestről egy személygépkocsi Páhi közelében. A baleset következtében egy ember olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette és további két ember is megsérült. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában