Előterjesztés

2023.03.26. 11:00

Maratoni, vitákkal tűzdelt testületi ülés várható Kalocsán

Március 30-án, csütörtökön maratoni képviselő-testületi ülés várható Kalocsán. A képviselők az előre meghirdetett napirend szerint 16 témát tárgyalnak, amelyek között rögtön a második a belvárosi elkerülő út és parkolóhelyek kialakítása.

Zsiga Ferenc

Napirenden a belvárosi elkerülő út

Fotó: Zsiga Ferenc

Az előterjesztés mindhárom verziója a tervezett nyomvonalba eső egy, illetve két lakóház megvásárlását tartalmazza, és hogy majd a végül legtöbb szavazatot kapott változathoz kérjenek kormányzati támogatást. Vélhetően ez a legakutabb probléma most a városban, de azért a többi napirend is figyelemre érdemes. Vegyük sorba, miről döntenek még a képviselők.

Elsőként arról, hogy az előterjesztés szerint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület ingyenesen nem, csak vásárlással juthat az értékbecslés szerint 144 millió forint értékű Kossuth Lajos utca 22. szám alatti ingatlanhoz, ahol a máltaiak Gondviselés Háza működik. Kalocsa a vármegyei önkormányzatnál lévő TOP Plusz keretében az Élhető város pályázaton indul, amit most a képviselők várhatóan a szavazatukkal is megerősítik. Újra a grémium elé kerül a víziközmű vagyon és az egészséges ivóvízellátás feladatellátási kötelezettség ingyenes átadása a Magyar Állam részére. Ennél a napirendnél adminisztratív pontosítások lesznek, ugyanis a vagyon átadásáról, az integrációs programban való részvételről múlt év augusztus 24-én – ellenszavazatok mellett – már döntött a testület.

A képviselők előzetesen olvashatják a terjedelmi okokra hivatkozva mások mellett a sajtónak előzetesen nem megküldött azon belső ellenőri éves beszámolót, amely az önkormányzatra és intézményeire vonatkozó 2022. évi belső ellenőri megállapításokat tartalmazza.

Beszámoló hangzik el a Viski Károly Múzeum, a Tomori Pál Városi Könyvtár 2022. évi tevékenységéről és a 2023. évi munkatervének elfogadásáról. A belügyminiszter és a pénzügyminiszter pályázatot írt ki az önkormányzatoknak a működésük megőrzése érdekében nyújtandó pénzügyi támogatásról, amelyen a város is indul majd, amennyiben az egyébként szigorú kritériumoknak megfelel.

Megtárgyalják még Király Róbert képviselő azon kérelmét, hogy saját költségén és beruházásában kutyafuttató pályát létesítsen, amelyet elkészülte után a Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Kft.-nek ad át üzemeltetésre.

A Liszt Ferenc AMI új tanszakot indít képző és iparművészeti ágon, a zeneművészeti ágat kamarazene tanszakkal és ütős tanszakkal egészíti ki, amely átszervezésnek minősül. Erre tekintettel van szükség az önkormányzat jóváhagyására, amit az intézmény vitát felülállóan, bizonyosan meg is kap.

Indul a 2023. évi hosszabb távú közfoglalkoztatási program, a március 31-től november 3o-ig tartó időszakra vonatkozó, 10 fő foglalkoztatását célzó pályázati kérelemről szintén a képviselő-testület március 30-i ülésén döntenek. A fontosabb napirendek tárgyalásáról és a döntésekről részletesen is beszámolunk majd. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában