Mozdulj Baján

2023.03.26. 19:50

Több százan futottak a Rotary Club Tavaszi jótékonysági rendezvényén – galériával, videóval

Mozdulj Baján a mottója a Rotary Club tavaszi jótékonysági futásának, amit március 25-én ötödik alkalommal szerveztek meg. A verseny távjai: 2700, 5400, 8100 méter egyéni és 8100 méter három fős váltó voltak, amelyre 400 nevezés érkezett előzetesen. A támogatói sétára, gyaloglásra, futásra is sokan neveztek. A jó idő is kedvezett a sportos rendezvénynek.

Márton Anna

15. alkalommal rendezték meg a Rotary Club jótékonysági futását

Fotó: Márton Anna

A jótékonysági Rotary futások, illetve séták bevételéből a programra legtöbb résztvevőt mozgósító intézmények sporteszközökkel való ellátottságát, sporthoz kapcsolódó programját támogatják. Borbély Miklós triatlonedző volt a verseny ötletgazdája a Mozdulj Baján csapattal együtt. Az internetes nevezést Molnár Attila koordinálta. A futás előtt a vidám bemelegítést Gál Andrea aerobik edző vezette. 

A szervezők évek óta szeretnék az iskolákat ösztönözni arra, hogy az egészséges élet terén még többet tegyenek és ezért kitaláltak többféle motivációt számukra. Versenyt hirdettek az iskolák között, akik a legtöbb résztvevőt mozgósítják egy naptári évben a három Rotary futásra. Az az iskola amelynek legtöbb diákja részt vett a versenyen százezer, a második helyezett hetvenötezer, illetve a harmadik helyezett ötvenezer forint értékben kap sportszereket. Ezen kívül más motivációk is vannak. 

– A nem bajai iskolák közül is a legjobb szintén sportszereket kap. Tavaly a Magyarországi Németek Általános Iskolája volt, ők a szeptemberi futásra az egész iskolát elhozták. Fantasztikus élmény volt amikor 750 résztvevővel zajlott a verseny. Az idei évben olyan motivációt találtunk ki, hogy amely iskolai osztályból mindenki részt vesz, ők külön tízezer forint értékben kapnak sporteszközöket, azt amit ők szeretnének. Ezen kívül a nem bajaiak közül arra településre ahonnan legalább harmincan eljönnek, jótékony célú ételosztást viszünk ki a faluba. Tavaly Mátételkén voltunk ilyen ügyben, idén úgy tűnik, hogy a borotaiak sokan megmozdultak – mondta Sipos János szervező.

Hozzátette, hogy ez a futás a tavaszi futások sorában csak az ötödik, a Covid miatt sajnos maradt ki futás, összességében ez a 15. Rotary futás volt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában