Kiskunhalasi Lovas Bandérium

2023.03.26. 14:12

Halételek versenye zajlott a halasi Félúton Fesztiválon – galériával

Második alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Lovas Bandérium az elmúlt szombaton a Félúton Fesztivált a kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban, ahol a bajai, a szegedi és más vidékről származó halételek készítői versengtek egymással. Az egésznapos családi programon azok is jól szórakoztak, akik nem főztek, hiszen számos kísérő program színesítette a rendezvényt.

Pozsgai Ákos

A legtöbb csapat hagyományosan elkészített halászlevet főzött

Fotó: Pozsgai Ákos

Délelőtt tíz órakor lobbantak fel a lángok a bográcsok alatt, a legtöbb csapat hagyományosan elkészített halászlevet főzött, de voltak, akik titkos recept alapján készítették el a halból készült fogásaikat. A versenyre előzetesen lehetett regisztrálni bajai, szegedi és egyéb típusú halászlé kategóriába, az elkészült ételeket zsűrizték is, összesen 22 csapat nevezett. A zsűri tagjai voltak Horváth Kriszta, a Kiskunhalasi Lovasbandérium delegáltja, Bencses Tamás kifinomult ízlésű halkedvelő, Bíró Lajos mesterszakács, séf és Segal Viktor séf, gasztro tanácsadó. 

A halászléfőző verseny végeredménye szegedi halászlé kategóriában: 1. Virabel Team, 2. Olajos Halak, 3. Hal-Huszárok (Bandérium). Bajai halászlé kategóriában: 1. Kárpát-medence Halászléfőző Bajnoka, 2. Axiál, 3. Ízvadászok. Egyéb halászlé kategóriában: 1. Laskói Ifjúsági Egyesület, 2. Mentősokk (Kiskunhalasi Mentőállomás), 3. Diana Vadásztársaság. A szuperbajnoki címet a Kárpát-medence Halászléfőző Bajnoka nevű csapat nyerte el.

A családokat a Kreatív Tündér alkotóháza, az Emese Kis Csillaga Alapítvány magyar népmeséket bemutató könyvtára és játékai, mobil játszóház, kézműves foglalkozások, légvár és körhinta is várta. A fesztivál színpadán Csorvási Zoltán és barátai, Gusztos Bence és Veiger Csaba énekeltek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában