Közlekedésrendészet

2024.04.29. 11:17

Kiemelkedően magas volt az ittas vezetők száma Bács-Kiskunban

A múlt héten kiemelkedően magas volt az ittas vezetők száma vármegyében, az egyenruhások 26 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztottak; közülük hárman okoztak balesetet.

Tapodi Kálmán

Azoknak, akik ittasan ülnek a volán mögé, számítaniuk kell arra, hogy a vezetői engedélyüket több hónapra bevonják. A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság heti összesítőjéből az is kiderült, hogy a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3061-en lépték át; közülük 1274 sofőr a hétvégén szabálytalankodott. Mint írták: a gyorshajtóknak legalább 39 ezer közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám lesz olyan, aki ettől magasabb összegű büntetésre számíthat. Egyikük az 52-es számú főúton 90 kilométer/óra helyett 151 kilométer/órával hajtott, ketten pedig belterületen lépték át a megengedett sebességet: 108-cal, illetve 110-zel vezették az autójukat.

ittas vezetés, közlekedésrendészet, gyorshajtás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában