Összefoglaló

2023.03.08. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 08.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk az M5-ösön történt balesetnél készült.

Fotó: Donka Ferenc

Árokba borult egy személyautó az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kiskunfélegyháza közelében. Műszaki mentés céljából a kiskunfélegyházi és a kecskeméti hivatásos tűzoltók érkeztek. Úgy tudjuk, hogy a balesetben ketten megsérültek. 

Kalocsa neve országszerte ismert paprikájáról, népművészetéről, azonban széles e hazában egyelőre kevesen tudják, hogy a város vízi élete is folyamatosan felfelé ível, és ha az idei évre tervezett fejlesztések megvalósulnak, akkor Magyarország egyik legkomplexebb vízitúra kínálatát és szolgáltatását tudják kialakítani, olyan kínálat, eszközpark és szolgáltatás valósulhat meg, ami párját ritkítja az országban. Erről tájékoztatta hírportálunkat Bolvári Ferdinánd, a Kalocsai Gerillakertész Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesület vezetője.

Az érsekcsanádi képviselő-testület a napokban elfogadta a 2023. évi költségvetést. Felső Róbert polgármester kijelentette, a költségvetés megalapozása nehéz volt, mivel vannak épületek, melyek esetében a gáz ára a korábbi 11-szeresére emelkedett, de október óta nem érkezett gázszámla az önkormányzathoz, így a megszorító intézkedések pénzügyi hatását nem lehetett megtervezni.

Szendvicspaneleket árult, ám sosem küldte el őket a vevőknek. A kecskeméti férfi hamar lebukott és őrizetbe vették a rendőrök.

Kapcsolati erőszak, magánlaksértés, zaklatás és rongálás miatt vádat emelt egy kunfehértói férfival szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A férfi a szakítást követően rendszeresen zaklatta és bántalmazta volt párját, végül egy éjjel bemászott és elrejtőzött a házában, majd a gyanútlanul hazatérő nőre lesből rátámadt és fojtogatni kezdte.

Első fokon 15 év börtönre ítélte a Kecskeméti Járásbíróság azt a 67 éves férfit, aki másfél éve agyonverte pirtói tanyáján a neki dolgozó férfit. Az áldozat ötezer forintot lopott tőle, amit visszaadott, de a munkaadója később ököllel és szerszámnyéllel két órán át ütötte. A férfi a helyszínen meghalt, az ítélet nem jogerős.

Az Anna and the Barbies két alapító tagja, Pásztor Anna és Pásztor Sámuel volt a Baon.hu podcast rovatának vendége. A frontemberek az Adj király katonát! című, decemberben bemutatott nagylemezük azonos címet viselő promóciós turnéján járják az országot. Ezen belül az Álmodjunk magunknak világot című médiaturné keretében látogattak el szerkesztőségünkbe, hogy a lemezről beszéljenek.

Nem a 15 éves szeretőjével dicsekvő B. Zsolt ügye az egyedüli iskolai szexuális visszaélés, ami a közelmúltban történt. Szülői bejelentés szerint egy hajdúsági általános iskola pedagógusa a saját diákjával létesíthetett testi kapcsolatot.

A Dunatáj Közalapítvány közösségi oldalán megjelent híradás szerint megjelent az első fehér gólya Akasztón. Mint írták: Kirtyán Tamás, a Magyar Madártani Egyesület (MME) 7. helyi csoportjának tagja szerdán fotózta le az idei első fehér gólyát a Fő út 81. szám előtti fészeknél.

Egy dohányboltba ment be a 30 éves férfi símaszkban és kapucniban, majd késsel fenyegetőzött a kassza tartalmát követelve. A rabló nem járt sikerrel, a rendőrök pedig hamar elfogták és őrizetbe vették.

Egy kamionos sérült meg, amikor fák közé hajtott az M5-ös autópálya mellett, Kecskemétnél. 

A Kecskeméten élő és alkotó Zsigóné Kati tojásdíszítő művész bemutatta legújabb alkotását, a Világunk Tojását.

Egymilliárd euró értékű közös lőszeradományt sürgetett a háborúban álló Ukrajnának Stockholmban Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerdán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában