Összefoglaló

2023.02.14. 20:32

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 14.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Félegyházán folytatódott a Bátrak Ligája versenysorozat

Fotó: Bús Csaba

Felavatása után szinte azonnal megtelt kupakokkal az a gyűjtőszív, amely a kiskunfélegyházi piac bejáratánál kapott állandó helyet. A szívalakú gyűjtőbe bárki, bármikor beteheti az otthonában összegyűjtött műanyag kupakokat. A beváltásukból befolyt pénzt jótékony célra fordítja az önkormányzat. Első alkalommal a leukémiával küzdő félegyházi kislány, Tamási Izabella családját támogatják.

A kecskeméti közgyűlés arról dönthet csütörtöki ülésén, hogy júliustól bezárja a Ferenczy Ida Óvoda Szent Miklós Utcai Óvodáját. A szülők sérelmezik, hogy egy jól működő óvodát szüntethetnek meg, és azt is, hogy nem kérték ki a véleményüket a kérdésben. Néhány szülő még reménykedik abban, hogy párbeszédet alakíthat ki az önkormányzattal az óvoda megtartása érdekében.

Őrizetbe vettek a bajai rendőrök egy 63 éves férfit, aki a gyanú szerint hónapokon keresztül fát lopott a Vaskút környékbeli erdőkből.

Folyamatosan szállítják el az üzemképtelen autókat a város közterületeiről a városrendészek. Mely autókat vihetik el? Többek között erről is szólt Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese a Gong Rádió Mai téma című hétfői műsorában.

Az előző héthez képest jelentősen megnőtt az anyagi kárral járó balesetek száma. Még mindig van olyan autós Bács-Kiskunban, aki ittasan ül a volán mögé.

Dr. Sörös Gergely társadalmi megbízatású alpolgármester február 28-ai hatállyal lemondott posztjáról. A leköszönő alpolgármester úgy gondolja, hogy a testület több esetben a város érdekeivel ellentétben döntött, amihez már nem tud partnerként asszisztálni, egyebek mellett ez is hozzájárult ahhoz, hogy döntését meghozta.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség éjjel, felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés és garázdaság miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki négy társával együtt éjjel ásóval, lapáttal és más szerszámnyelekkel felszerelkezve a közelben, egy családi rendezvényen szórakozó volt élettársára és családjára támadt.

A múlt év végén Zsófi, a terápiás kutya kezdte meg szolgálatát a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kalocsai Szent Kereszt Kórház telephelyének Pszichiátriai Rehabilitációs Nappali Kórházában és Foglalkoztatójában.

A nagy és erős országok politikai döntéshozóinak egyértelműen felelősségük, hogy ne szakítsanak meg minden köteléket Kelet és Nyugat között, és ne lehetetlenítsék el ezen együttműködés helyreállítását – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) ülésén, Párizsban.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt Szadir Zsaparov kirgiz államfővel.

Tíz általános iskola csapatainak részvételével folytatódott a Bátrak Ligája versenysorozat kedden Kiskunfélegyházán, a Szent Benedek PG Két Tanítási Nyelvű Technikum és Kollégium tornacsarnokában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában