Jelentős növekedés

2023.02.14. 12:11

Egy hét alatt 56 anyagi kárral járó baleset történt Bács-Kiskunban

Az előző héthez képest jelentősen megnőtt az anyagi kárral járó balesetek száma. Még mindig van olyan autós a megyében, aki ittasan ül a volán mögé.

baon.hu

Négy ittas sofőr is balesetet okozott Bács-Kiskunban

Forrás: police.hu

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten 56 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök – írja a police.hu. 

Ez a korábbiakhoz képest jelentős növekedés, az idei évben kiemelkedően magas szám. Sajnos a sérüléssel járó balesetek száma is emelkedett, összesen 13 esetben 4-en súlyosan, 12-en pedig könnyebben sérültek. 

Négy sofőr ittas volt a baleset bekövetkeztekor.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök – a heti számadatok ismeretében – szombaton célzott, az egész vármegye területére kiterjedő akciót tartottak, amelynek fő célja az ittas vezetők kiszűrése volt. A rendőrök 1025 autóst vontak szondás ellenőrzés alá, közülük négyen nem mentek át a rostán. Az ittasan vezető sofőrök vezetői engedélyét bevonták, ellenük büntetőeljárás indult, egyiküket pedig őrizetbe vették. Három ittas kerékpározót is megbüntettek, a biciklisek nem voltak biztonságos vezetésre képes állapotban, ezért potenciális veszélyt jelentettek a szabályosan közlekedőkre.

Bács-Kiskunban a múlt héten 951 sofőr lépte át a megengedett sebességhatárokat, ők legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folytatják a fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzéseket, hiszen az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrése minden szabályosan közlekedő érdeke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában