Csíkos Imre

2023.02.14. 13:50

Ezeket a gépjárműveket szállítja el a kecskeméti városrendészet

Folyamatosan szállítják el az üzemképtelen autókat a város közterületeiről a városrendészek. Mely autókat vihetik el? Többek között erről is szólt Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese a Gong Rádió Mai téma című hétfői műsorában.

Sebestyén Hajnalka

Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese

Az elmúlt időszakban több autót is elvittek a közterületekről, melyekről hírportálunk is beszámolt. Ennek kapcsán Csíkos Imre elmondta: a városrendészet sokrétű feladatainak egyike a mozdulatlanul álló, rendszám nélküli autók elszállíttatása, melyet évek óta végeznek. 

– Jogszabály írja elő, hogy mely autók szállíthatók el. 

Kizárólag a hatósági jelzés, azaz rendszám nélküli autókat érint a feladatkörünk. Hiába áll egy autó mozdulatlanul, akár hónapokig is egy lakótelepen, ha van rajta rendszám, nem vitethető el.

 A régóta egy helyen álló, rendszám nélküli autókat saját kollegáink is észlelik, de sok a lakossági bejelentés is. Első körben az autóra értesítést helyezünk ki, és amennyiben lehetséges, a tulajdonost is próbáljuk elérni, hiszen nekünk is az az érdekünk, hogy az autót a gazdája vigye el. Ha nem jelentkezik, vagy továbbra is mozdulatlanul ott áll az autó, tíz nap türelmi idő után vitetjük el egy külső partner segítségével. Az autók a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. Béke fasoron található telephelyére kerülnek. Fél évig tároljuk ott, amennyiben nem jelentkeznek érte, és ez a legtöbb esetben így is van, akkor a forgalomból kivonva bontóban végzik. Hozzátenném, ezek a gépjárművek zömében roncsautók is – részletezte Csíkos Imre.

A rendszám nélküli autókat a városrendészek kizárólag Kecskemét közigazgatási területén belül, a közterületekről tudják elszállíttatni. Sok olyan bejelentés jön, amely magánparkolóban álló autót érint. 

– Gyakori, hogy hiper- vagy szupermarketek, bevásárlóközpontok parkolójában hagynak üzemképtelen autókat. Ezekkel nem tudunk mit kezdeni, csak az adott parkoló tulajdonosa. A legtöbb autót azonban inkább lakótelepekről szállíttatjuk el. Olyan üzemképtelen furgonnal is találkoztunk már, melybe hajléktalan költözött be – tette hozzá az intézményvezető-helyettes. 

Bejelentés:

A lakosság a következő elérhetőségeken jelenthetik be az észlelt autókat: [email protected], 06-20/621-55-99.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában