Összefoglaló

2023.02.07. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 07.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Új életmentő eszközöket vásárolt az Országos Mentőszolgálat és a Kiskunhalasi Mentő Alapítvány közösen a halasi mentőállomás autóira

Fotó: Pozsgai Ákos

Szente Vajk, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház főrendezője volt a Gong rádió Mai téma című műsorának hétfői vendége. A főrendező a teátrum újrainduló évadáról és az évad további premierjeiről beszélt a rádióban.

Új életmentő eszközöket vásárolt az Országos Mentőszolgálat és a Kiskunhalasi Mentő Alapítvány közösen a halasi mentőállomás autóira. Közben jelentős felújítás is zajlik a mentőállomás épületén, teljes szigetelést kap, az összes nyílászárót lecserélik, és új korszerű fűtésrendszert építenek ki.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is folytatódnak a fejlesztések Kerekegyházán. Az egyik legnagyobb beruházásnak egy új Humánszolgáltató Központ építése ígérkezik.

Ötödik alkalommal rendezték meg kedden a technikumi és szakgimnáziumi tanulók megyei történelem versenyét a kecskeméti Kandóban.

Két kiskunhalasi kötődésű tűzoltó is elutazott a törökországi földrengés helyszínére a hétfő este elindult magyar mentőcsapatok tagjaként, hogy segítsék a török mentőszervezetek munkáját a mentésben és a sérültek ellátásában.

Hat Bács-Kiskun vármegyei középiskola is bejutott az ország legjobb technikumainak 100-as listájába.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong rádió Mai téma című műsorának vendége kedd délelőtt.

A tanulók is tudtak arról, hogy „kenőpénz” által a gazdagabb szülők gyerekei felvételi nélkül vagy „eljátszott” felvételi vizsga révén juthatnak be az Eötvös gimnáziumba.

Már összesen öt gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség a Bige László műtrágyakirály szolnoki cégével, a Bige Holding Kft.-vel összefüggésben indult büntetőügyben.

Élő hitű keresztyén halasi családban nőtt fel Kósa István református lelkész. Közéleti tevékenységét 2012-ben Szank Községért emlékéremmel ismerték el, múlt évben pedig átvehette a Móricgát Községért díjat. 

Teljes terjedelmében ég egy családi házhoz épített kazánház Kiskunmajsán, az Ötfa tanyán.

Orbán Viktor miniszterelnök a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével tárgyalt az ukrajnai háborúról, valamint az illegális migrációról.

 

 

 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában