Mentőcsapat

2023.02.07. 11:11

Kiskunhalasi tűzoltók is segítenek a törökországi katasztrófa helyszínén

Két kiskunhalasi kötődésű tűzoltó is elutazott a törökországi földrengés helyszínére a hétfő este elindult magyar mentőcsapatok tagjaként, hogy segítsék a török mentőszervezetek munkáját a mentésben és a sérültek ellátásában.

Pozsgai Ákos

Fotó: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldala

Égető Szilárd tűzoltó főhadnagy, a budapesti mentőszervezet kötelékében indult a katasztrófa helyszínére, míg Süli Csaba tűzoltó százados, a Hunor mentőszervezet ötvenötfős kontingensének tagjaként, hogy részt vegyenek a törökországi földrengés helyszínén a sérültek és az áldozatok felkutatásában és mentésében. A két kiskunhalasi szakember évtizedek óta a legmagasabb szinten vesz részt különböző helyi, országos és nemzetközi mentőszervezetek munkájában, a keresőkutyás kutatás és az alpintechnikai mentés a fő szakterületük.

Fotós: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter közösségi oldala

A Hunor mentőszervezet csapata 90 tonnányi felszereléssel hétfő este a Magyar Honvédség Airbus A319-es gépével indult a Liszt Ferenc-repülőtérről a törökországi Adana repterére a földrengés áldozatainak megsegítésére. Az egység tagjai között a tűzoltókon kívül katonaorvosok és a mentőszolgálat munkatársai is részt vesznek a munkában, keresőkutyákat is vittek magukkal. Megérkezésük után a török katasztrófavédelem irányítja majd a magyar speciális mentők tevékenységét. A Hunor felszerelése 10 napra biztosítja a mentőegység önellátását, vagyis nem kell a helyi katasztrófavédelem erőforrásait használniuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában