Összefoglaló

2023.01.20. 20:29

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 20.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

A katonatelepi kutató intézethez tartozó szőlőben kértek áldást pénteken a szőlőre

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti borlovagok tovább élik a hagyományokat, Szent Vince naphoz kapcsolódóan a katonatelepi kutató intézethez tartozó szőlőben kértek áldást pénteken a szőlőre és a szőlészeti munkálatokra.

Zsana közelében, az 5408-as úton csütörtökön 22 óra 5 perckor a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai és a szlovák megerősítő erők ellenőrizni akartak egy személyautót. A sofőr a rendőri jelzést észlelve járművével megállt, majd az intézkedés megkezdése előtt a rendőröket kikerülve elhajtott. Egy szlovák rendőrnek el kellett ugrania, hogy ne üsse el az autó.

Kiskunhalason, a Székely utca–Bethlen Gábor tér felőli végén csütörtökön csőtörés miatt felbontották az aszfaltot, ezért félpályás útlezárás van érvényben.

A Kalocsai Rendőrkapitányság nyomozói tetten értek egy 24 éves kunfehértói lakost, aki éppen ismerőse kaptárait lopta el.

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban 1 év 6 hónap börtönre és 3 év kiutasításra ítélt egy 32 éves bosnyák férfit, akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség embercsempészés miatt állított bíróság elé.

A Kecskeméti Járási Ügyészség kerékpárlopás miatt egy lengyel, míg eltiltás alatti járművezetés miatt egy magyar férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állított. Mindkettejük ügyében jogerős ítélet született.

A Világgazdaság hiteles forrásokból úgy értesült, hogy a magyar kormány sikerrel lobbizott Brüsszelben és mentességet kapott a heteken belül élesedő újabb orosz szankciók alól. Így a Mol mégis behozhat a pozsonyi finomítóból a hazai piacra orosz kőolajból készült üzemanyagot.

Gyönyörű pelyhekben esett a hó pénteken több településen is Bács-Kiskunban.

Hatalmas mértékben csökkent Ukrajna lakossága.

Hónapokig félrekezelték egy Skóciában élő magyar család hároméves kislányát. Egyszerű fertőzésnek hitték a betegséget, az édesanya fenyegetőzésének és ordibálásnak köszönhetően vizsgálták ki alaposan a kislányt. Így derült ki, hogy a leukémia egy ritka fajtája küzd a hároméves gyermek.

A Kiskőrösi járásban jól ismerik Tabdi színjátszóit. Minden évben bemutatnak egy-egy humoros darabot, immár tizenhét éve alkotnak együtt. 

Egy nap alatt a logisztika körül címmel rendezett 24 órás logisztikai versenyt a Neumann János Egyetem pénteken és szombaton. Az ország minden tájáról érkeztek középiskolások a megméretésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában