Középiskolásoknak

2023.01.20. 19:50

Egynapos logisztikai versenyt rendeztek a kecskeméti egyetemen – galériával

Egy nap alatt a logisztika körül címmel rendezett 24 órás logisztikai versenyt a Neumann János Egyetem pénteken és szombaton.

Horváth Péter

Hatékony csapatmunkára volt szükség a feladatok teljesítéséhez

Fotó: Bús Csaba

Az egyetem Izsáki úti új Campusán megrendezett versenyen a logisztikához köthető feladatokat és egy nagy projektfeladatot kell teljesítenie a 20, egyenként háromfős csapatnak. A résztvevők középiskolás fiatalok, akik az ország minden pontjáról érkeztek. Közben pedig előadásokat hallgathatnak meg a közreműködő cégekről és gyárlátogatáson is részt vesznek a versenyzők. Az esemény megnyitóján dr. Fülöp Tamás rektor köszöntötte a résztvevőket és beszélt arról, hogy a logisztikai verseny az egyetem által meghirdetett Neumann évhez is kapcsolódik.  

Dr. Török Erika, az egyetem tanára, a Logisztika Szakcsoport vezetője elmondta, hogy 2017 óta immár hetedik alkalommal rendezik meg a megméretést és idén Neumann János tevékenységéhez köthető feladatelemek is megjelennek a feladványok között. 

Ilyen például a szabadulószoba, amiből Neumann-ra vonatkozó kérdések megválaszolásával lehet kijutni. Sokrétű felatokkal szembesülnek a fiatalok. 

Az úgynevezett főprojekt képezi a feladatok magvát. A projekt feladványát az egyetem partnercége, a Duvenbeck Kft. dolgozta ki, ami egy valós logisztikai problémáról szól, melyre kreatív és szakszerű megoldásokat várnak a szervezők.

Török Erika kiemelte, hogy nem csak logisztikai képzésben részt vevő diákok érkeztek a versenyre, de logikus gondolkodással, kreativitással, az összefüggések megvilágításával és a hatékony csapatmunkával is jó megoldás születhet. A kész projektet prezentáció formájában kellett előadni a zsűrinek. Az ítészek a szakszerűséget, az innovativitást és a kreativitást értékelték, emellett látványosnak és érthetőnek is kell lennie a logisztikai problémára adott válasznak. A fő feladatot kvízfeladatok és összeszerelő feladatok, logisztikai társasjáték és sok mozgással járó logisztikai-építő kihívás is színesítette.

Török Erika hangsúlyozta, hogy napjaink nagyon fontos és innovatív tudománya a logisztika. Ennek számtalan területe van, az egyetem hallgatói a termelési logisztika területén nyerhetnek specializációt. Így a verseny résztvevői is a gyártási folyamatokba nyerhettek betekintést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában