Bűnügyek

2023.01.20. 09:13

Lopott kerékpárral hajtott fel az M5-ös autópályára, jogerősen elítélték

A Kecskeméti Járási Ügyészség kerékpárlopás miatt egy lengyel, míg eltiltás alatti járművezetés miatt egy magyar férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állított. Mindkettejük ügyében jogerős ítélet született.

baon.hu

A kunszállási tanyáról ellopott kerékpár

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vád szerint a lengyel férfi hétfőn a kora esti órákban Kunszállás mellett egy körbekerítetlen tanya teraszáról ellopott egy 120 ezer forint értékű kerékpárt. A kerékpárral felhajtott az M5-ös autópályára és elindult Budapest irányába. A sötét autópályán az autósok észlelték a kerékpárost, és ezt bejelentették az Autópálya Alosztály járőreinek. Az egyenruhások rövidesen igazoltatták, majd őrizetbe vették a férfit, akitől a lopott kerékpárt lefoglalták és a tulajdonosának visszaadták.

Kecskeméten a rendőrök kedden este igazoltatást követően őrizetbe vettek egy kecskeméti férfit, akit a Dabasi Járásbíróság előző nap jogerősen 6 hónapra eltiltott a járművezetéstől. Ez azonban a férfit nem tartotta vissza attól, hogy már másnap újra volán mögé üljön.

Az ügyészség a lengyel férfit lopás vétsége, a kecskeméti férfit járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt az őrizet 72 órás tartama alatt, csütörtökön bíróság elé állította. A Kecskeméti Járásbíróság mindkét férfi bűnösségét a váddal egyezőnek állapította meg, és a lengyel férfit 1 év próbaidőre bocsátotta, míg a magyar vádlottat 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 évre felfüggesztette, emellett a közúti járművezetéstől is eltiltotta. Az ítéletek ellen senki nem fellebbezett, így mindkét ügy jogerősen lezárult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában