labdarúgás

2018.10.22. 20:08

A mizsei Kiss László négy gólt szerzett, a jánoshalmi Szabó Szilárd hármat

A hétvégén az őszi idény 11. fordulóját játszották le a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokságban, három pályán nem mindnenapi gólszüretet láthattak a nézők.

PN

Brindza Tamás (fehér mezben) a keceli csapat színeiben az előző csapata, a Kiskunhalas kapuját veszélyezteti

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Kelebia–Akasztó 0–1 (0–0)

Kelebia, 180 néző, v.: Rabi (Maczelka, Borbényi).

Kelebia: Molnár – Kmec, Kollár, Honfi B., Kátai, Vékes (Csamangó, 64.), Tesic, Döbrentei (Dusnoki, 76.), Honfi D., Kazi, Fülöp. Edző: Kószó László.

Akasztó: Németh – Rákóczi (Bánszki, 46.), Nagy F. (Kudron 46.), Tratter, Megyes, Kerekes (Biber T., 68.), Szabó Zs., Lázár (Tóth S., 86.), Juhász, Turancsik, Fésüs. Edző: Szrenkó István.

Gól: Kerekes az 53. percben.

Sárga: Turancsik (27.), Tratter (60.), Biber (70.), Kudron 85., Bánszki (90).

Ifi: 7–4.

Kószó László: – Az öntudat és a bűntudat kettőssége kavarog bennem. Az Akasztónak gratulálok. (A Kelebia edzőjét a győztes gól utáni reklamálás miatt elküldték a kispadról – a szerk.)

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – A lényeg, hogy a küldetést teljesítettük. Bevallom, az első félidőben bealudtunk, egy kissé talán túl kényelmesre vettük a figurát. A második félidőben aztán rákapcsoltunk, érzésem szerint több helyzetet dolgoztunk ki, mint a hazaiak, azok egy kivételével kimaradtak, ám ezúttal egy gól is elég volt a győzelemhez.

Kiskunhalas–Kecel 3–1 (1–0)

Kiskunhalas, 250 néző, v.: Katona (Nagy A, Patyi).

Kiskunhalas: Csehó-Kovács – Nna nna, Gillich, Amariutei, Mihalkó (Földes 89.), Ropos, Gyenizse (Bleszák 89.), Tandari, Peic, Csáki, Ács. Edző: Márton Zsolt.

Kecel: Eifert – Horváth Á., Nagy G., Vata, Patai, Sendula P. (Herczeg R. 64.), Bajnok, Urlauber, Brindza, Sendula J., Nébl (Doszpod 71.). Edző: Kis Péter.

Gól: Amariute a 14., 88., Gyenizse a 69., illetve Vata a 78. percben.

Sárga: Gyenizse (18.), Csáki (61.), Ács (92.), illetve Engler (61.), Horváth Á. (89).

Ifi: 6–0.

Márton Zsolt: – Nagyon fegyelmezett Kecellel találtuk magunkat szembe. Fegyelmezett, taktikus játékkal itthon tudtuk tartani a három pontot. Igaz, az első félidőben volt egy kis szerencsénk is, mert az ellenfelünk játékosa kétszer is csak a kapusunkkal állt szembe. Gratulálok a csapatomnak, mert nagyon jól küzdöttek, jó teljesítményt nyújtottak.

Kis Péter: – A Kiskunhalas túlságosan feltüzelte magát erre a mérkőzésre. Ezzel a rúgd előre, fuss utána játékukkal nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Szenvedtünk végig a találkozón, megvoltak a helyzeteink is, de csak egyszer sikerült betalálnunk. Három potya gólt kaptunk, ezért lett ez az eredmény.

Lajosmizsei VLC–Soltvadkerti TE 6–3 (2–0)

Lajosmizse, 200 néző, vezette: Hagymási Attila (Katona György, Tóth István).

Lajosmizse: Varga (Kripkó 88.) – Rapi, Fekete, Sudár, Árva, (Szabó G., 70.), Szabó Sz. (Rónyai 77.), Kiss L., Simtchatcha (Háry, 60.), Rideg (Csorba, 70.), Palotai, Juhász. Játékosedző: Árva Zsolt.

Soltvadkert: Frittmann – Szarka, Frei, Radics, Márki, Németh, Pekker, Burszki (Simon 46.), Font, Rózsa, Szalai. Edző: Hatvanyi Edvárd.

Gól: Kiss L. a 12., a 36., az 55., a 74., Sudár a 49., az 51., illetve Font a 73., a 83., Németh a 78. perc.

Sárga lap: Szabó Sz. (18.), Fekete (41.), illetve Burszki (25.), Szalai (25.), Szarka (57.), Radics (84.), Rózsa (89.).

Ifi: 2–1.

Árva Zsolt: – Gratulálok a csapatomnak a három pont megszerzéséhez. A megannyi őszi nehézség után már nem bíztam abban, hogy sikerül kiküszöbölnünk a rengeteg apró hibát, de ma mindenki megoldotta azt a feladatot, amit kiróttam rá, ennek köszönhetően sikerült itthon tartanunk a három pontot.

Hatvanyi Edvárd: – A Lajosmizsének ma minden összejött, kis túlzással, amit a kapu mellé rúgtak, még az is gól lett. Játszhattunk volna megint két napig is, nem bírtunk volna nyerni. A lehetőségeink megvoltak. A góljainkat nem is helyzetekből lőttük. A Lajosmizse viszont kihasználta a ziccereit, ment is nekik ma a játék, gratulálok nekik a győzelemhez.

Kalocsa–Harta 8–1 (4–0)

Kalocsa, 300 néző, v.: Baráth (Juhász, Slezák).

Kalocsa: Hegedűs – Melcher (Pandúr, 69.), Kollár (Busa, 52.), Follárdt, Vuits, Márkus, Mátyás (Bányai, 52.), Szabó V. (Zorván, 72.), Salacz, Pintér, Rábóczki. Edző: Kohány Balázs.

Harta: Rigó (Hauschen, 80.)– Oroszi, Dorogi, Varga, Csányi (Sztkaó, 27.), Grecu, Velez (Széhn, 75.), Péter, Kovács Zs., Lajos. Edző: Sümegi József.

Gól: Kollár a 18., Szabó V. a 28., Salacz a 30., a 37., Vuits az 55., a 73., Follárdt a 86., Pintér a 89., illetve Varga M. a 71. percben.

Sárga: Márkus (22.), Szabó V. (70.), Pintér (80.), ill. Lajos (15.), Péter (17.), Varga (87.).

Ifi: 4–0 .

Kohány Balázs: – Kettőzött erővel készültünk a Harta ellen. Vannak céljaink, amelyek elérésének érdekében az ilyen meccseket be kell gyűrni. Annak ellenére, hogy ilyen nagy arányban nyertünk, tartom, hogy ez a Harta jó játékosokból áll. De mi most nagyon ki voltunk hegyezve rájuk. Úgy játszottunk, hogy a vendégek minden percben érezték a nyomásunkat. A 8 gól mellett még voltak kihagyott helyzeteink, így nincs más dolgom, mint gratulálni a srácoknak, ez óriási diadal volt!

Sümegi József: – Fű alatt mehetünk egészen Hartáig. Azt mondatják velem a látottak, hogy még ilyen arányban is megérdemelten nyert a Kalocsa. Nem tudom, hogy a játékosaim szégyellik-e magukat, én nagyon. Rég volt ilyen verésben részünk. Nem csak az bánt, hogy kikaptunk, hanem az, ahogy. Ilyen lélektelenül nem lehet játszani. Hartán mindenkivel partiban vagyunk, viszont ha elhagyjuk a táblát, gyengén játszunk. Talán vinnünk kellene magunkkal a táblát, hogy mindig otthon érezzük magunkat.

Brindza Tamás (fehér mezben) a keceli csapat színeiben az előző csapata, a Kiskunhalas kapuját veszélyezteti
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Kiskőrösi LC–Duna Aszfalt TVSE 2–0 (2–0)

Kiskőrös, 380 néző, v.: Fehérvári (Rácz, Nasz).

Kiskőrös: Ámann – Füleki (Somlyai, 71.), Cebei, Salami, Molnár (Horváth R., 78.), Madácsi, Hajnal, Mokrickij (Simon, 78.), Nagy A. (Szentgyörgyi, 76.), Kovács J., Amin (Agócs, 71.) Edző: Miskovicz Bálint.

TVSE: Antal – Varga, Dóka, Bálint, Steklács, Alberti (Rózsa, 74.), István (Kiss V., 88.), László (Juhász, 81.), Tóth K., Hoffmann, Szabó Á. Edző: Bagi Gábor

Gól: Salami a 8., Füleki a 43. percben.

Sárga: Mokrickij (31.), Madácsi (48.), Amin (66.), ill. Varga (63).

Miskovicz Bálint: – Nagyszerűen játszó ellenfelet sikerült legyőznünk. A gólkülönbség talán nagyobb is lehetett volna, de sok helyzetet elhibáztunk, akárcsak a tiszakécskeiek, akiknek további sok sikert kívánunk. Mi megyünk tovább a magunk útján, és szeretnénk a hátralévő meccseinket is megnyerni.

Bagi Gábor: – Nem vallottunk szégyent a listavezető otthonában, akik könyörtelenül kihasználták két megingásunkat, mi pedig nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Úgy vélem, méltó ellenfelei voltunk a kiskőrösieknek, gratulálok a csapatomnak.

Bácsalmási PVSE–Jánoshalmi FC 0–7 (0–4)

Bácsalmás, 35 néző, v.: Szeles (Lászlai, Bozóki).

Bácsalmás: Eckert – Vuckovic (Ikotic, 16.), Ivkovic, Baladin, Knap, Bíró (Jenei, 36.), Szádeczky (Sibalin, 70.), Snyehola, Rudics, Posa (Varga, 58.), Schneider. Megbízott edző: Schneider István.

Jánoshalma: Urlauber – Szabó Sz., Stojanovic V. (Farkas P., 46.), Balázs D. (Körmöczi, 66.), Stojanovic M., Jesic, Harnos (Jeszenszky, 49.), Andelic, Dordevic, Maravic (Gáspár, 57.), Várda. Edző: Florin Nenad

Gól: Várda a 3., az 55., Szabó Sz. a 19., a 38., a 44., Harnos a 48., Jeszenszky a 78. percben.

Sárga: Bíró (7.), Snyehola (47.), ill. Stojanovic V. (25.).

Ifi: 0–1.

Schneider István: – Gratulálok az ellenfelünknek.

Horváth Mihály, a Jánoshalma elnöke: – Jól álltunk bele a mérkőzésbe, és hamar megszereztük a vezetést is. Nem volt egy súlycsoportban ezen a meccsen a két csapat, ha a helyzeteinket mind értékesítjük, nagyobb is lehetett volna a különbség. Jól játszottunk, és ilyen arányban is megérdemeltnek érzem a sikert.

Szabadszállási SE–Kiskunfélegyházi HTK 2–3 (0–1)

Szabadszállás, 300 néző, v.: Tóth R. (Berger, Baranyai).

Szabadszállás: Német – Berényi (Kanizsai, 81.), Pandur, Pintyi, Gavula, Bajusz, Hegedűs, Máruska, Kapus, Horváth Z. (Földes, 46.), Kiss Sz. Edző: Pandur László

Kiskunfélegyházi HTK: Oroszi – Magony, Koncz Zs., Valkai, Sándor (S. Juhász, 80.), Nagy D., Szabó A., Palásti, Tóth I. (Koncz M., 60.), Ábel (Némedi, 61.), Zsíros-Juhász (Bábi, 87.) Játékosedző: Koncz Zsolt.

Gól: Bajusz az 55., Gavula az 58., ill. Tóth I. a 11., Nagy D. a 60., Némedi a 85. percben.

Sárga: Földes 63.

Pandur László: – Küzdelmes, nagy meccset játszottunk, szerintem a megye egy legjobb csapatával. Nagy erőket mozgósítottunk, gyors támadásokat vezettünk, és képesek voltunk pokolian megnehezíteni a Kiskunfélegyháza dolgát. Nehézségeket okozni a félegyházi csapatnak. A helyzetek alapján bármi lehetett volna az eredmény, balszerencsénkre mi kaptunk ki, de fordítva is lehetett volna.

Koncz Zsolt: – Magunknak tettük nehézzé a második félidőt. Az első félidőben végig uraltuk a játékot, ám a másodikban két egyéni hibát elkövettünk hátul, amit az ellenfél megbüntetett, de úgy gondolom, hogy összességében megérdemelten nyertünk. Az ellenfélnek csak kontrákra volt lehetősége. A második félidőben szerintem erőben is jobban bírtuk, minőségi cserékre is képesek voltunk, belülről úgy érzem, hogy egy nagyon küzdelmes mérkőzésen megérdemelten szereztük meg a három pontot.

Ez következik a 12. fordulóban

A hajrá közeledtével mit sem csökken a bajnokság heve, sőt! Saját jogon is igazi szomszédvári derbi a Kiskőrös–Kecel párosítás, most még ráadásul a csapatok tabellán elfoglalt helyezését tekintve is rangadó. Akárcsak az Akasztó–Kalocsa párosítás. A hazaiakat fűti a kupában elszenvedett 5–3-as vereség miatt a visszavágás vágya, de ennél is fontosabb, hogy szeretnék tartani remek helyezésüket. Hazai pályán esélyesnek tűnik a Jánoshalma a Kiskunhalas, illetve a Szabadszállás a Bácsalmás ellen, kérdés, hogy képesek-e ezt realizálni. A KHTK is favorit Hartán, ráadásul Koncz Zsolték számára az, hogy idegenbe utaznak, már nem újdonság. Kiszámíthatatlan, háromesélyes csatát vív Kécskén a Soltvadkert, Kelebián a Lajosmizse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában