Kézilabda

2024.05.25. 16:41

A Mizse KC a Makó elleni sikerrel zárta az idényt – galériával

A férfi kézilabda NB II. dél-keleti G-H csoportjában a felsőház utolsó fordulóját rendezték hétvégén. A Mizse KC már péntek este lejátszotta utolsó hazai mérkőzését, melyen nyernie kellett ahhoz, hogy nagyot lépjen a dobog felé az utolsó körben. A Makó ellen ezt meg is tette a lajosmizsei gárda.

Nyitray András

A Mizse KC kitűnően kezdte a mérkőzést, Benke Viktor alig nyolc perc alatt öt gólig jutott, így a vendégek azonnal egy időkéréssel próbálták rendezi a sorokat 7–3-nál. 

kézilabda, Mizse KC
A Mizse KC legjobba a 14 gólos Benke Viktor volt
Fotó: Bús Csaba

Nem tudták a makóiak megtörni a rutinos hazaiak lendületét, Benke mellé Petrik-Varga is felzárkózott a gólok tekintetében, de a 15. percben aztán a kapus, Zaklajda József is eredményes volt, ekkor már 13–5-re vezetett a Lajosmizse. A Mizse KC kitűnően kezdte a mérkőzést, Benke Viktor alig nyolc perc alatt öt gólig jutott, így a vendégek azonnal egy időkéréssel próbálták rendezi a sorokat 7–3-nál. Nem tudták a makóiak megtörni a rutinos hazaiak lendületét, Benke mellé Petrik-Varga is felzárkózott a gólok tekintetében, de a 15. percben aztán a kapus, Zaklajda József is eredményes volt, ekkor már 13–5-re vezetett a Lajosmizse. A hatalmas lendületet aztán alaposan elveszítette ezek után a vendéglátó, sok hiba jellemezte a Mizse KC játékát, ezt meg is érezte a Makó, mely Patyi hetesével 18–19-re vezetett már a félidő utolsó percében. Berkes erre még válaszolt, így döntetlennel vonultak öltözőbe a csapatok, fordulás után egyben mindent kezdhetett az elejéről a hazai gárda. 

A Makó rögtön ellépett két góllal, de ha nem is ment a Mizsének a játék, összeszorított foggal küzdöttek a hazaiak. Benke tarthatatlan volt, az összesen 14 gólig jutó átlövő folyamatosan tartotta a lelket a hazai játékosokban, de ki kell emelni Zaklajda Józsefet is, aki 43 százalékos hatékonysággal védett a találkozó során, emellett kapusként háromszor be is talált szemfülességének hála. A fordulópont 26–28 után következett be, a Mizse KC zsinórban hét gólt szerzett, ezt követően pedig már nem engedte ki kezéből a sikert, s végül 43–36-ra nyert. Mizse KC az utolsó kör végén a dobogót is megszerezheti sikerének hála. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában