Kézilabda

2024.05.23. 07:00

A Mizse KC közel került az újabb dobogós helyhez

Folytatódtak a küzdelmek az NB II-es kézilabda bajnokságokban, ahol már nagyon a végén járnak a csapatok az idénynek. A Mizse KC közel jár az újabb éremszerzéshez, a Kalocsa ugyanakkor a versenykiírás értelmében kiesett.

Nyitray András

Az NB II-ben a férfiaknál a Mizse KC pihent, viszont izgatottan figyelhette a riválisok eredményeit. Mivel a Mezőtúr legyőzte a Törökszentmiklóst, az eldőlt, hogy a bronzéremre lehet esélye Hollós Máté csapatának, ráadásul kezükben is van a sorsuk. A feladat egyszerű, péntek este 19 óra 30 perces kezdéssel le kell győzni hazai pályán a Makót. 

kézilabda, Mizse KC, NBII
A Mizse KC női csapata ugyan lemaradt a dobogóról, de a férfiak még ott lehetnek
Fotó: Bús Csaba

Az alsóházban a Kalocsai KC óriási bravúrt hajtott végre azzal, hogy a bajnoki címre hajtó, a forduló előtt éllovas Mecseknádasd otthonában 27–28-ra nyert. Ez a hazaiaknak könnyen lehet, az aranyérembe kerül, ám a vendégeknek egy nem lehet vigasz, ugyanis a versenykiírást figyelembe véve az alsóházakból a 6-8. helyezettek búcsúznak, a KKC pedig nem jöhet már feljebb, mint a 6. pozíció. Az utolsó körben szombaton 19 órakor Nagyatádon lépnek pályára. 

A nőknél a felsőházban a KNKSE alaposan megszorongatta a második Gyulát, de a hajrában a hazaiak végül ki tudták kaparni maguknak a gesztenyét, így 30–29-re nyertek. A Kecskemét utolsó meccsét péntek este 19 órakor vívja a Messzi István Sportcsarnokban, az ellenfél a Békéscsaba U21-es csapata lesz. 
Az alsóházban a Bácsalmás ezúttal pihent, de folytathatja hibátlan menetelését hétvégén. A PVSE 13 győzelemnél tart, a makulátlan mérleghez vasárnap 15 órakor a Rákosmente otthonában kellene nyerni. 

A vármegyei ligákban szinte véget ért a 2023/2024-es idény. A nőknél a Kalocsa bajnoki címe már korábban eldőlt a felsőházban, és a Nemesnádudvar ezüstérme is biztos volt. Az utolsó fordulóban a Kiskunmajsa 26–27-re nyert Nemesnádudvaron, ezzel megszerezte a bronzérmet, míg a Mizse KC 37–27-re kikapott Kalocsán. Az alsóházat a Kiskunhalas hibátlan teljesítménnyel húzta be. 

A férfiaknál egyetlen mérkőzés maradt még hátra az alapszakaszban, ezen az NJE 29–32-re nyert Soltvadkerten. Hétvégén Kiskunmajsán jön már a négyes döntő, ahol szombaton rendezik az elődöntőket kezdésként, 17 órakor a Kiskőrös és az NJE, 19 órakor a Kiskunmajsa és a Kiskunhalas csap össze, vasárnap aztán már a helyosztók következnek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában